Κλείσε για λίγο το κινητό σου, μην στερείς ύπνο απ’ το παιδί σου

21:05 13/4/2017 - Πηγή: iPop

Κλείσε για λίγο το κινητό σου, μην στερείς ύπνο απ’ το παιδί σου, καθώς νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίξει πως η χρήση smartphones μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο των παιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οθόνες αφής σε κινητά τηλέφωνα και tablets μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον ύπνο ακόμα και μωρών 6 μηνών.

Τα νήπια δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις οθόνες

αφής, όμως, η ενασχόληση μαζί τους προκαλεί έλλειψη ύπνου.

Η βρετανική έρευνα επισημαίνει πως όσο τα νοικοκυριά διαθέτουν όλο και περισσότερες έξυπνες συσκευές με οθόνες αφής, τόσο χαλάει η ποιότητα αλλά και η ποιότητα του ύπνου παιδιών μέχρι 6 μηνών.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές των κολεγίων Birkbeck και King’s του πανεπιστημίου του Λονδίνου με την εξέταση 715 παιδιών, ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Για κάθε παιδί οι γονείς ανέφεραν τη μέση διάρκεια που καθημερινά περνούσε με μια οθόνη αφής, καθώς και τη μέση διάρκεια του ύπνου του.

Όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν τα νήπια μπροστά στην οθόνη, τόσο λιγότερο κοιμόντουσαν τα βράδια.

Για παράδειγμα, για κάθε μία πρόσθετη ώρα χρήσης του tablet μέσα στη μέρα, το παιδί κοιμόταν κατά μέσο όρο σχεδόν 16 λεπτά λιγότερα τη νύχτα.

Η ενασχόληση με τις οθόνες, όμως, προκαλεί και ακόμα ένα πρόβλημα. Τα παιδιά που απασχολούνται με έξυπνες συσκευές, δυσκολεύονται ακόμα και να κοιμηθούν.

Προτού απαγορεύσουμε τελείως τη χρήση οθονών αφής, η οποία μπορεί να έχει και δυνητικά οφέλη, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε σε βάθος πώς να χρησιμοποιούμε αυτή τη σύγχρονη τεχνολογία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη και να ελαχιστοποιούνται οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις για τα μικρά παιδιά

The post Κλείσε για λίγο το κινητό σου, μην στερείς ύπνο απ’ το παιδί σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα