Κι όμως με το περπάτημα μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζεις….

19:38 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Νομίζεις πως για να κάψεις αρκετές θερμίδες χρειάζεται να ιδρώσεις στο γυμναστήριο, «τερματίζοντας» τον διάδρομο με εντυπωσιακά sprint. Κι όμως με το απλό περπάτημα μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι νομίζεις…

Που και που, τα νέα στο χώρο του fitness είναι χαρμόσυνα. Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται τα αποτελέσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας η οποία δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό

Journal of Applied Physiology.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Southern Methodist University πραγματοποιώντας σειρά πειραμάτων, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως προκειμένου να «κάψει» κανείς αρκετές θερμίδες, κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, δεν χρειάζεται αυτή να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Το τρέξιμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, αποτελεί μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης, η οποία έχει σημαντικά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία των ασκούμενων. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, τα άτομα τείνουν να εγκαταλείπουν σωματικές δραστηριότητες οι οποίες απαιτούν υπερβολική προσπάθεια εκ μέρους τους.

Οι ερευνητές, χωρίζοντας σε ομάδες τους συμμετέχοντες της μελέτης, διαπίστωσαν μάλιστα πως όσοι από τους ασκούμενους περπατούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον για μία ώρα, σημείωναν σημαντική απώλεια βάρους στο τέλος ενός μήνα, σε σχέση με εκείνους που επέλεγαν το τρέξιμο σε γρήγορο ρυθμό.

Χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων, της εν λόγω έρευνας, είναι επίσης το γεγονός ότι το περπάτημα, εκτός από σημαντικός σύμμαχος στον αγώνα κατά των περιττών κιλών, αναδεικνύεται και ως ευεργετική άσκηση για τη συνολική υγεία μας που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.

Ενδεικτικά, οι ερευνητές σημειώνουν πως το περπάτημα, παρέχει σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση καρδιαγγειακών και μυοσκελετικών προβλημάτων υγείας, ενώ ταυτόχρονα, το αίσθημα ευφορίας που μπορεί κανείς να αισθανθεί, απλά κάνοντας την βόλτα του κατά τη διάρκεια της μέρας, «θωρακίζει»τον οργανισμό και από ψυχικά νοσήματα!

Περπάτημα λοιπόν…

The post Κι όμως με το περπάτημα μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζεις…. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα