Κι επίσημα το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup

09:45 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Κι επίσημα το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup, με την Αθήνα να ελπίζει σε μια συνολική πολιτική συμφωνία, ενώ όλα δείχνουν πως το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί απ’ τη στάση του Βερολίνου κατά τις διαβουλεύσεις στο περιθώριο του Eurogroup.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει μετά το μεσημέρι, ενώ θα προηγηθεί και ένα έκτακτο ΕuroWorking Group, όπου θα κατατεθεί για επικύρωση η έκθεση των Θεσμών για τα προαπαιτούμενα

μέτρα και οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν τα ζητήματα για το χρέος σ’ ένα τεχνικό επίπεδο.

Στόχος της σημερινής συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι μια συμφωνία, η οποία θα απαρτίζεται απ’ τα εξής σημεία:

Επικύρωση του προσχεδίου της έκθεσης των θεσμών για τα ψηφισθέντα μέτραΚαθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα μετά το 2018Συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την Κυριακή την ελπίδα για συνολική συμφωνία, καλώντας τους Θεσμούς να προχωρήσουν στην ανάληψη των ευθυνών τους και τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο άλλοθι για καθυστερήσεις.

Αξιωματούχος, ο οποίος είναι γνώστης των διαπραγματεύσεων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνολική συμφωνία σ’ένα έκτακτο Eurogroup εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε πως η σημερινή συνεδρίαση θα είναι πολύωρη, κάτι το οποίο δείχνει απ’ τη μια πως όλες οι πλευρές αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της επίτευξης μιας συμφωνίας, όμως, ΔΝΤ και Βερολίνο εξακολουθούν να διαφωνούν.

Κατά τις επαφές για το χρέος το Σαββατοκύριακο δεν φάνηκε κάποια ουσιαστική πρόοδος, έτσι πλέον όλα κρίνονται στις αποφάσεις που θα ληφθούν την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα δώσει το παρών η Christine Lagarde.

Photo: BBC

The post Κι επίσημα το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα