Μειώνονται οι προσδοκίες για το Eurogroup

07:53 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Μειώνονται οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup, καθώς θεωρείται πλέον δύσκολη η πιθανότητα για συνολική συμφωνία. Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να επιμένει σε οριστική λύση, ωστόσο, Schäuble και Lagarde μετριάζουν την αισιοδοξία τους κι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Schäuble και Lagarde προσγείωσαν με τις δηλώσεις τους την ελληνική Κυβέρνηση, καθώς εξέφρασαν την άποψη ότι σ’ αυτό το στάδιο είναι δύσκολη η συνολική συμφωνία, η οποία να περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους.

Την

προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε δημοσιογράφους ότι τα νέα που έρχονται για το χρέος είναι τόσο καλά που ίσως αναγκαστεί να φορέσει και γραβάτα, ενώ ο Χρ. Σπίρτζης την Κυριακή είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα φορέσει γραβάτα.

Ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ και η Christine Lagarde εκτίμησε πως «δεν έχει προκύψει ακόμη τελική συμφωνία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Ο κ. Τσακαλώτος απ’ την πλευρά του ελπίζει σε οριστική λύση προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να στραφεί προς μια βιώσιμη ανάπτυξη:

Η χώρα μας με την ψήφιση των μέτρων- αντιμέτρων από την ελληνική Βουλή ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της. Άλλοθι για άλλη καθυστέρηση στο θέμα της ρύθμισης του χρέους δεν υπάρχει. Οι αποφάσεις πλέον είναι στα χέρια των θεσμών για μία καλή και οριστική λύση, ούτως ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη μας στο QE και να επιχειρήσουμε την έξοδο στις αγορές. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να γίνει και ο δρόμος να ανοίξει από αύριο κιόλας στη σύνοδο του Eurogroup

The post Μειώνονται οι προσδοκίες για το Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα