Καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από το Χαλέπι- Σε ισχύ η εκεχειρία

09:01 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που ελέγχουν περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, παραμένει ενεργή ακόμα κι αν σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων για την έξοδο μαχητών και αμάχων, ξεκαθάρισαν το πρωί της Τετάρτης πηγές των ανταρτών.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας, Τζάμπα Σαμίγια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «η κατάπαυση του πυρός ισχύει».

Την ίδια στιγμή, σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και ο τοπικός οπλαρχηγός της οργάνωσης, Νουρ αλ Ντιν

αλ Ζίνκι, ο οποίος επιβεβαίωσε πως «η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ».

Θυμίζουμε, πως ο τερματισμός των μαχών στο ανατολικό Χαλέπι ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βιτάλι Τσούρκιν. Παράλληλα, σημειώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση απομάκρυνσης των ανταρτών από το το άλλοτε προπύργιό τους.

Τι αναφέρει ο ΟΗΕ;

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, ο ΟΗΕ υπογράμμισε πως ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στα σχέδια για την αποχώρηση μαχητών και αμάχων από περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, δηλώνει έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην καθυστέρηση της επιχείρησης για την απομάκρυνση των αμάχων εστίασε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο τόνισε πως η πρώτη ομάδα των αμάχων θα έπρεπε να είχε αναχωρήσει ήδη αποχωρίσει στις 05:00 (τοπική ώρα).

Να σημειωθεί, πως ο τηλεοπτικός σταθμό Orient TV ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει την αντιπολίτευση δήλωσε, πως είναι πιθανό να σημειωθεί καθυστέρηση ακόμα και μιας ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Το ανατολικό Χαλέπι λίγο πριν την ανακατάληψή του απ’ τις δυνάμεις του Άσαντ (Photos)

The post Καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από το Χαλέπι- Σε ισχύ η εκεχειρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα