Καθάρισε το ξύλο κοπής σε 5 βήματα

07:30 24/4/2014 - Πηγή: iPop

Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τρόφιμα που καταλήγουν κατευθείαν στο πιάτο μας πρέπει -αν μη τι άλλο- να είναι απολύτως καθαρό. Στην περίπτωση του ξύλου κοπής το πράγμα είναι ακόμα πιο σύνθετο -το απλό απορρυπαντικό πιάτων δεν κάνει δουλειά. Καθάρισε το ξύλο κοπής αποτελεσματικά με 5 απλές κινήσεις.

Το ξίδι θα απολυμάνει.
Χρησιμοποιώντας νερό και απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να αποδυναμώσεις τις ίνες του ξύλου. Για την απολύμανση και τον καθαρισμό των ξύλινων επιφανειών σας, τρίψε το με λευκό ξύδι μετά από κάθε χρήση. Το ξίδι είναι απολυμαντικό, αποτελεσματικό έναντι επιβλαβών
ιών όπως Ε. coli, Salmonella, και Σταφυλόκοκκο. Αν χρειάζεται να φύγει παράλληλα κάποια έντονη μυρωδιά και την απολύμανση, απλώνουμε λίγη μαγειρική σόδα πάνω του και στη συνέχεια ψεκάζουμε με μη αραιωμένο λευκό ξίδι. Αφήνουμε να κάνει αφρό για πέντε έως δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με ένα πανί βουτηγμένο σε καθαρό κρύο νερό.Τα λεμόνια θα απομακρύνουν τις οσμές.
Αν το ξύλο κοπής μυρίζει μετά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ωμό κρέας ή το κοτόπουλο και τα ψάρια, μπορείς να τρίψεις την επιφάνεια με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού.Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει βαθιά.
Άπλωσε ένα μείγμα που θα αποτελείται από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, αλάτι και νερό και τρίψε. Ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό.Το αλάτι θα γυαλίσει.
Στη συνέχεια τρίψ με ένα υγρό πανί βουτηγμένο σε αλάτι. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού, και να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσει το ξύλο κοπής.Η χλωρίνη θα είναι το τελικό χτύπημα.
Καθάρισε την επιφάνεια με ένα πινέλο βουτηγμένο σε ένα διάλυμα από 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό αραιωμένο σε 2 λίτρα νερό. Τρίψε κάνοντας μικρούς κύκλους. Σκούπισε με ένα ελαφρώς υγρό απορροφητικό χαρτί και στέγνωσε αμέσως με ένα στεγνό πανί.

The post Καθάρισε το ξύλο κοπής σε 5 βήματα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα