Καταρρέει η μόδα του iPhone; Οι πωλήσεις του συνεχώς μειώνονται αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

14:08 26/10/2016 - Πηγή: iPop

Έντονη είναι η μείωση που έχει παρουσιαστεί στις πωλήσεις του κινητού τηλεφώνου iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Την εν λόγω πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω σχετική της ανακοίνωσης η Apple επισημαίνοντας, πως την ίδια στιγμή «οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «οι πωλήσεις έφτασαν τις 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone

στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που υποστήριζαν ότι θα φτάσουν τις 44,8 εκατομμύρια» ενώ «τα αναμενόμενα έσοδα κατά την περίοδο των εορτών, κυμάνθηκαν μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Παράλληλα, η εταιρεία διευκρινίζει:

«Το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001».

Τι συμβαίνει με το νέο μοντέλο της εταιρείας;

Στελέχη της Apple αναφέρθηκαν και στο νέο μοντέλο της εταιρείας, το iPhone 7 επισημαίνοντας, πως η ζήτηση του «είναι πολύ δυνατή, παρά την πτώση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως».

Την ίδια στιγμή στο χρηματιστήριο, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση της τάξης του 3%, και έτσι έφτασαν τα 114,80 δολάρια.

The post Καταρρέει η μόδα του iPhone; Οι πωλήσεις του συνεχώς μειώνονται αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα