Καταδικάστηκαν οι δημοσιογράφοι της Cumhuriyet

21:57 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Καταδικάσθηκαν τελικά οι δημοσιογράφοι εφημερίδας Cumhuriyet, Can Dundar και Erdem Gul, για την υπόθεση που αφορούσε την αποκάλυψη απόρρητων κρατικών πληροφοριών.

Το δικαστήριο την Παρασκευή και αφού είχαν προηγηθεί πυροβολισμοί κατά του εκδότη της εφημερίδας, έκρινε πως πράξεις πως οι δύο δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος και παράλληλα τους απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα για δύο χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου η οποία ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κάνει λόγο για πέντε χρόνια φυλάκιση.

Να θυμίσουμε πως αντιμέτωπος με τα πυρά

ενός άνδρα ήρθε ο εκδότης της εφημερίδας Cumhuriyet, ο οποίος αποκάλυψε την παράνομη μεταφορά όπλων από την Τουρκία στη Συρία.

Όταν ο εκδότης βρέθηκε έξω από το δικαστήριο, όπου και κρίνεται η υπόθεση του, ο εκδότης της εφημερίδας Cumhuriyet δέχτηκε την επίθεση από έναν άνδρα που κρατούσε όπλο.

Ο Murat Sahin, ο οποίος σύμφωνα με τα τούρκικα μέσα είναι ο δράστης της επίθεσης, πυροβόλησε δύο φορές και φώναξε στον εκδότη «Είσαι προδότης», δεν κατάφερε, όμως, να τον πετύχει.

Να σημειωθεί πως από την επίθεση τραυματίστηκε στο πόδι ένας άλλος δημοσιογράφος.

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Dundar;
Η επίθεση εναντίον μου έγινε, όταν βγήκα από το κτίριο. Δεν γνωρίζω ποιος είναι. Απλά τον είδα, να κρατάει το όπλο και να με σημαδεύει. Ξέρουμε ποιος μας έχει βάλει στόχο. Ελπίζω, να πήραν το μάθημά τους

The post Καταδικάστηκαν οι δημοσιογράφοι της Cumhuriyet appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα