Κανένα plan B εάν αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό

20:30 10/5/2016 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει σχέδιο Β εάν αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία, ξεκαθάρισε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι: «Διαπραγματευτήκαμε με την τουρκική κυβέρνηση, έχουμε μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση και έχουμε το λόγο της τουρκικής Κυβέρνησης».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνη για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, τόνισε τη Δευτέρα ότι η συνάντηση στην οποία θα συμμετείχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναβλήθηκε και ήταν μια κοινή απόφαση, χωρίς να έχει οριστεί νέα

ημερομηνία.

Το Politico μεταδίδει ότι υπάρχει έκτακτο σχέδιο Β της Κομισιόν για το προσφυγικό, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων.

Η Bild λέει πως με βάση το σχέδιο τα ελληνικά νησιά θα γίνουν ημι- μόνιμα στρατόπεδα προσφύγων και όχι απλώς κέντρα υποδοχής για τους πρόσφυγες.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τις σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας να είναι τεταμένες κυρίως λόγω της άρνησης του Ερντογάν να αναθεωρήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο στην Τουρκία, ο οποίος τελικά χρησιμοποιείται για να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αν και είπε πως δεν υπάρχει plan B, τόνισε πως όντως ο αντιτρομοκρατικός νόμος της Τουρκίας είναι μια από τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν για την άρση της θεώρησης της βίζας για τους Τούρκους.

The post Κανένα plan B εάν αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα