Κάνε τα λαχανικά σου να κρατήσουν περισσότερο

12:01 23/4/2014 - Πηγή: iPop

Θέλεις να κάνεις τα λαχανικά σου να κρατήσουν περισσότερο; Σου έχουμε τους τρόπους!

Βάλτε τα κρεμμύδια στο καλσόν, κάνε έναν κόμπο ανάμεσα από κάθε κρεμμύδι ώστε να δημιουργηθούν θηκάκια για κάθε ένα κρεμμύδι και κρέμασε τα στον τοίχο.

Ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και, αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν από τα νερά, βάλ” τα σ” ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και βάλ” τα στο ψυγείο.

Συμπεριφέρσου στα μυρωδικά σαν να είναι λουλούδια. Κάλυψε τα με μία πλαστική σακούλα, δέσ” τα μ’ ένα λαστιχάκι και βάλτα στο ψυγείο.

Αποθήκευσε τα μήλα με τα πατάτες. Για

κάποιον λόγο τα μήλα αποτρέπουν τις πατάτες να βγάλουν ρίζες!

Άλειψε βούτυρο στην πλευρά που κόβεις από το κεφάλι τυριού για να αποτρέψεις να μουχλιάσει.

Συμπεριφέρσου στα σπαράγγια σαν να είναι λουλούδια. Κόψε τις άκρες τους, βάλ” τα σ’ ένα βάζο με νερό, κάλυψέ τα με μία σακούλα και βάλ” τα στο ψυγείο.

Bάλε την κομμένη σαλάτα σ ένα μπολ και πριν την κλείσεις με μία ζελατίνα, βάλε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Το χαρτί θα απορροφήσει όποια υγρασία έχουν τα λαχανικά και θα κρατήσουν παραπάνω!

Μην βάζεις τις ντομάτες σε πλαστικές σακούλες, καθώς το παγιδευμένο αιθυλένιο θα τις κάνει να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Οι άγουρες ντομάτες θα πρέπει να φυλάσσονται σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα κουτί από χαρτόνι σε δροσερό χώρο μέχρι να γίνει κόκκινο χρώμα. Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα, αποθήκευσέ τες με φρούτα. Τα αέρια που εκπέμπονται θα βοηθήσουν να ωριμάσουν οι ντομάτες. Οι απόλυτα ώριμες ντομάτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στον πάγκο μακριά από το ηλιακό φως, μόνο μία σειρά και χωρίς να ακουμπάει η μία την άλλη. Οι υπερβολικά ώριμες ντομάτες θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, αλλά να τις αφήσεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις φας.

Photos: seriouseats.com, lunchinabox.net, homesteadsurvival.blogspot.com, thedailymeal.com, alwaysorderdessert.com, snapguide.com, img.gawkerassets.com, yumsugar.com, 123rf.com

The post Κάνε τα λαχανικά σου να κρατήσουν περισσότερο appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα