Κάλεσμα ΟΗΕ να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

19:06 23/11/2016 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κάνει ο ΟΗΕ μέσω του γ.γ. του, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος καλεί τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να εξακολουθήσουν να προσπαθούν για την επίλυσή του.

Ο Μπαν Κι Μουν έκανε έκκληση στις δύο πλευρές να αποφύγουν να προβούν σε δηλώσεις, οι οποίες ενδεχομένως να κάνουν δύσκολη την επανέναρξη των συζητήσεων.

Την ίδια στιγμή κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις- Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο-

να στηρίξουν τους ηγέτες των δύο πλευρών το επόμενο διάστημα.

Ο Μπαν Κι Μουν γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε σχετικά με τις διαβουλεύσεις που έγιναν στο Μον Πελεράν στην Ελβετία απ’ τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, οι συνομιλίες δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική προσαρμογή

Ο Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την απογοήτευση των δύο πλευρών, λέγοντας πως το βράδυ της 21η Νοεμβρίου «χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες που συγκεντρώθηκαν στη ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας, για τη στήριξη του κοινού οράματος των ηγετών για ενωμένη πατρίδα».

Ακόμα προανήγγειλε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί.

The post Κάλεσμα ΟΗΕ να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα