Ένα σπάνιο λευκό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στη Σκωτία

13:29 23/11/2016 - Πηγή: iPop

Το σπάνιο λευκό ουράνιο τόξο το οποίο εμφανίστηκε στη Σκωτία κάνει το γύρο του κόσμου εξαιτίας της εξαιρετικής φωτογραφίας του Melvin Nicholson.

Η εικόνα χαρακτηρίζεται από εξαιρετική γαλήνη και ηρεμία, καθώς οι νιφάδες χιονιού πέφτουν γύρω από το δέντρο. Τίποτα δεν μπορεί να αναταράξει την γαλήνη που κυριαρχεί. Η παραπάνω φωτογραφία ανήκει στον φωτογράφο Melvin Nicholson και μας δείχνει πως ο χειμώνας μπορεί να μοιάζει με παραμύθι.

Αυτό που κατάφερε ο φωτογράφος είναι μοναδικό. Απαθανάτισε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο Rannoch Moor στη Σκωτία: ένα

ιδιαίτερο λευκό ουράνιο τόξο.

Πώς συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για ένα μονόχρωμο ουράνιο τόξο, αλλά για ένα φαινόμενο που ονομάζεται ομιχλώδες τόξο και εμφανίζεται σε συνθήκες ομίχλης -και όχι βροχής όπως το πολύχρωμο ουράνιο τόξο.

Οι μικροσκοπικές σταγόνες νερού που προκαλούν την ομίχλη, δεν επιτρέπουν στη «παραγωγή» πολλών χρωμάτων.

Ο Nicholson, μοιράστηκε αυτή τη μοναδική εμπειρία στο facebook, αναρτώντας το παρακάτω κείμενο:

Βρέθηκα σήμερα στο Rannoch Moor με ταλαντούχο φωτγράφο και συνάδελφό μου Scott Robertson, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του workshop μου, που διαρκεί τέσσερις μέρες , το οποίο ξεκινάει αυτήν την Πέμπτη, όταν είδα αυτό το εξαιρετικό και απίστευτο λευκό ουράνιο τόξο, το οποίο είναι γνωστό και ως τόξο ομίχλη. Θέλω να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Φωτογράφο Scott Robertson, που μου έδειξε αυτό το δέντρο αλλιώς δεν θα έχει καταλάβει ποτέ αυτό το πλάνο.

Αυτό το σπάνιο λευκό ουράνιο τόξο ήταν τέλεια ευθυγραμμισμένο πάνω από ένα μοναχικό δέντρο. Τα άκρα του ουράνιου τόξου μοιάζουν σαν να έχει λιώσει το χιόνι.

Ο φωτογράφος δήλωσε ακόμα:

Πρόκειται για ένα άχρωμο, ουσιαστικά, ουράνιο τόξο, το οποίο αποτελείται από μικροσκοπικά σταγονίδια νερού, τα οποία προκαλούν ομίχλη. Είναι ένα καταπληκτικό πράγμα για να το παρακολουθήσει κάποιος και μπορεί γενικά να το δει κανείς μόνο αν ο ήλιος είναι πίσω του, όταν το κοιτά

Ο Melvin Nicholson πρόσθεσε:

Από τη στιγμή που είδα αυτό το υπέροχο απομονωμένο ανεμοδαρμένο δέντρο, ήξερα ότι έπρεπε να πλαισιώνεται από την ομίχλη. Φρέσκο χιόνι έπεσε ολόγυρα στο σκηνικό . Ήταν κάτι πέρα από το μαγικό και μία από εκείνες τις ημέρες που θα θυμάσαι για πολύ καιρό

Photo: Melvin Nicholson

The post Ένα σπάνιο λευκό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στη Σκωτία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα