Κάλεσμα για την «Ισορροπία του Νας» έξω από το Εθνικό Θέατρο (Φωτογραφίες)

18:02 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα για συγκέντρωση απευθύνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προβληθεί η τελευταία παράσταση του έργου «Ισορροπία του Νας».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε το iPop.gr ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράσταση είχε «κατέβει» λόγω των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί καθώς ήταν μεταξύ άλλων βασισμένη και στο βιβλίο του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Σάββα

Ξηρού.

Στο κάλεσμα αναφερόταν ότι μετά τη διαδήλωση της Παρασκευής έξω από το Εθνικό Θέατρο και ενάντια στη λογοκρισία που επιβάλλει η απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του θεάτρου να «κατέβει» η παράσταση διεκδικούμε: Ανάκληση της εν λόγω απόφασης και πραγματοποίηση της παράστασης στην προκαθορισμένη ώρα της, 9:30 μμ, την Κυριακή 31/1 στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να στηρίξουν, να πλαισιώσουν και να προστατεύσουν την παράσταση με την παρουσία τους. Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Υπερασπιζόμαστε μια τέχνη που προκαλεί, θέτει ερωτήματα και μετακινεί συνειδήσεις.

Την ανακοίνωση υπέγραφε μεταξύ άλλων η Κίνηση ενάντια στη Λογοκρισία.

The post Κάλεσμα για την «Ισορροπία του Νας» έξω από το Εθνικό Θέατρο (Φωτογραφίες) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα