Αρρυθμίες και στην Υγεία, χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία της Αθήνας τη Δευτέρα

20:31 17/1/2016 - Πηγή: iPop

Να απέχουν από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι γιατροί της Αθήνας τη Δευτέρα ενώ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11.30 το πρωί και πορεία στη Βουλή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που συνεδρίασε καταγγέλλει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό το οποίο όπως αναφέρει οδηγεί στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους

επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών .

Ο ΙΣΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη του και σε όλες τις επαγγελματικές Ενώσεις να μετάσχουν στην κινητοποίηση.

Επίσης καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

«Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο- ταφόπλακα των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει καν στη Βουλή», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κτηνίατροι) διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, καλό θα ήταν όσοι έχουν προγραμματισμένα ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα να επικοινωνούν με τα νοσοκομεία προκειμένου να ενημερώνονται για το εάν οι γιατροί τους μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

The post Αρρυθμίες και στην Υγεία, χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία της Αθήνας τη Δευτέρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα