Ισόβια και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη

16:42 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της απόπειρας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνων στον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο εδώλιο του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη κάθισαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, για την έκρηξη

στην Τράπεζα της Ελλάδος με παγιδευμένο αυτοκίνητο, από την οποία, όπως τόνισε, το Εφετείο ήταν πολύ πιθανό να προκύψει κίνδυνος ζωής, αλλά και για τις ληστείες που πραγματοποιήθηκαν από τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα στα Μέθανα και στην Κλειτορία.

Να τονιστεί πως κατηγορίες στον Νίκο Μαζιώτη απαγγέλθηκαν και για την απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος αστυνομικών στο Μοναστηράκι.

Όπως υπογράμμισε το Εφετείο όλες οι υποθέσεις οι οποίες έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη αυτή τη φορά τον Νίκο Μαζιώτη, σημειώθηκαν μετά των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν το 2012 τους οποίους φυσικά και παραβίασε.

Ο κατηγορούμενος Νίκος Μαζιώτης δεν ήταν έδωσε το παρών στο δικαστήριο, ενώ αξίζει να τονισθεί πως η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο προκειμένου να συμμετέχει στη δίκη. Ο

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η σύντροφος του, Πόλα Ρούπα η οποία, όμως, καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα, ενώ για τα κακουργήματα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη όταν συλληφθεί.

The post Ισόβια και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα