Οδηγός επιβίωσης στον στρατό: Όλα όσα πρέπει να έχεις τις πρώτες μέρες της στρατιωτικής σου θητείας

11:56 20/10/2022 - Πηγή: iPop

Οι μέρες περνούν και σιγά σιγά φτάνουμε στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, όπου αρκετοί είναι οι στρατεύσιμοι που πρέπει να παρουσιαστούν στα κέντρα εκπαίδευσης. Έτσι λοιπόν εμφανίζεται σε όλους μας το ερώτημα στρατός τι να πάρω μαζί μου, διότι και εγώ είμαι ένας από αυτούς, με το άγχος να μας καταβάλει και να βρισκόμαστε σε έναν ανεξήγητο πανικό. Γι’αυτό φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου, για να μην πας ξυπόλητος στη μάχη.

Πάει στρατό; 4+1 tips για να επιβιώσει η σχέση σας!

Υπνόσακος

Όταν κάθεσαι και γκουγκλάρεις “στρατός τι να πάρω μαζί μου”, το πρώτο πράγμα που θα σου εμφανίσει είναι τον υπνόσακο. Ο υπνόσακος, είναι το must που πρέπει να έχουμε όλοι επειδή θα είναι απαραίτητος για τον ύπνο μας κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μας θητείας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός διότι θα τον έχεις πάνω από τα σκεπάσματα και δεν θα χρειάζεται να στρώνεις συνεχώς το κρεβάτι σου και ούτε θα τσαλακώνονται τα σεντόνια του στρατού.

Κοντομάνικα μπλουζάκια

Θα είναι πραγματικά το πρώτο πράγμα που θα φοράς, μέσα από την στολή. Θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, δεδομένου ότι θα τα φοράς καθ’όλη την διάρκεια της στρατιωτικής σου θητείας. Μπορείς να πάρεις είτε σε χρώμα στρατιωτικής παραλλαγής είτε σε σκούρο μονόχρωμο χρώμα και φρόντισε να έχεις μαζί σου καμιά 10αρια για να τα αλλάζεις συχνά.

Φούτερ

Τα φούτερ είναι πολύ χρήσιμα για τον στρατό επειδή θα τα φοράς κάτω από το χιτώνιο και θα σε κρατάνε ζεστό όταν έχεις υπηρεσίες σε εξωτερικό χώρο. Καλό θα είναι έχεις μαζί σου 2 με 3 φούτερ είτε μονόχρωμα είτε στρατιωτική παραλλαγή για να μπορείς να τα αλλάζεις.

Στρατιωτικές κάλτσες

Επίσης πολύ απαραίτητες για την στρατιωτική σου θητεία είναι οι κάλτσες. Εδώ πάρε τουλάχιστον 10 με 12 ζευγάρια κάλτσες γιατί καλό είναι να αλλάζεις κάθε μέρα το ζευγάρι για να μην μυρίζουν οι αρβύλες. Και αν πρόκειται να υπηρετήσεις τον χειμώνα, πάρε και 2 ζευγάρια ισοθερμικές.

Ισοθερμικό μπλουζάκι και παντελόνι

Επειδή ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει επικίνδυνα και στο στρατό να είσαι σίγουρος ότι πρόκειται να φας αρκετό κρύο, πάρε 2 ζευγάρια μπλούζες και παντελόνια ισοθερμικά. Μπορείς να τα φοράς μέσα από την στολή κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ή ακόμα και στον ύπνο σου για να είσαι ζεστός.

Εσώρουχα

Προφανώς και τα εσώρουχα είναι υπέρ-απαραίτητα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής σου θητείας και ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της εκπαίδευσης που θα είσαι μακριά από το σπίτι σου. Πάρε καμιά 10αρια τουλάχιστον.

Ανατομικούς Πάτους

Όταν σκέφτεσαι στρατός τι να πάρω μαζί μου, κατευθείαν πρέπει να σου έρχονται οι ανατομικοί πάτοι. Επειδή οι αρβύλες του στρατού είναι λίγο σκληρές και θα σε δυσκολέψουν αρκετά στην καθημερινότητα σου, πάρε ένα ζευγάρι καλούς ανατομικούς πάτους για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη.

Πετσέτες

Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες που θα σου δώσουν την πρώτη μέρα κατά της παρουσίας σου στο κέντρο εκπαίδευσης, μπορείς κάλλιστα να πάρεις τις δικές σου. Μια μεγάλη πετσέτα μπάνιου, μια για το πρόσωπο και μια για τα χέρια, θα σου είναι αρκετές για το πρώτο διάστημα της θητείας σου.

UnsplashΗ λίστα με τα υπόλοιπαΣκούφος, γάντια και λαιμουδιέραΣεντόνι και μαξιλαροθήκηSac voyage και σακίδιο πλάτηςΝεσεσέρΛουκέταΓυαλιστικό αρβύλωνΚορδόνια για άρβυλαΣπρέι για μύκητες και κακοσμία υποδημάτωνΣπρέι για κοριούςΛαστιχάκια παντελονιούΠροσωπική υγιεινήΔιάφορα (πολιτικά ρούχα για εξόδους, κινητό χωρίς κάμερα, φορτιστής,φακός, ρολόι)Χρήματα ( κατά προτίμηση κέρματα για τους αυτόματους πωλητές)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός επιβίωσης στον στρατό: Όλα όσα πρέπει να έχεις τις πρώτες μέρες της στρατιωτικής σου θητείας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα