Ήπιες ένα ποτηράκι παραπάνω και κοκκίνισαν τα μάγουλά σου; Δες γιατί!

15:33 11/7/2017 - Πηγή: iPop

Έχεις παρατηρήσει πως όταν πίνεις ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω κοκκινίζουν τα μάγουλά σου; Αν αναρωτιέσαι γιατί γίνεται αυτό έχουμε, τότε έχουμε την απάντηση. Αρχικά δεν πρόκειται για ένα ασυνήθιστο γεγονός.

Αν κοκκινίζεις πολύ έντονα σε όλο το πρόσωπο, μάλλον πρόκειται για μια κατάσταση που ονομάζεται «αντίδραση από το αλκοόλ» η οποία μπορεί να είναι και ανησυχητική.

Το αλκοόλ σε γενικές γραμμές δεν είναι ευεργετικό για το σώμα μας.
Είναι εθιστικό, μεθυστικό και σε μεγάλο βαθμό ανθυγιεινό, ακόμα και αν έχει διαπιστωθεί πως ένα ποτήρι κρασί μπορεί να είναι θετικό για τον οργανισμό

μας.

Η κατάλληλη κατανάλωση είναι όταν είσαι υπεύθυνος όταν πίνεις, όχι υπερβολικά και όχι τακτικά.

Εν πάσει περιπτώσει, οι παρενέργειες του αλκοόλ είναι:

Κόκκινο δέρμαΝαυτία ΠονοκέφαλοςΑυξημένος καρδιακός ρυθμός

Προκαλείται από μια συσσώρευση της ακεταλδεΰδης στο σώμα, η οποία είναι καρκινογόνος και σχηματίζεται όταν το αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ.

Συνήθως μετατρέπεται στο ήπαρ πολύ γρήγορα σε οξικό άλας, αλλά στους ανθρώπους που έχουν αλλεργική αντίδραση- θεωρείται ότι κληρονομείται γενετικά, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία- χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Αυτό σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στόμα και στο λαιμό, μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός αυτών των ατόμων δεν μπορεί να μεταβολίσει εύκολα το αλκοόλ.

Photo: ISTOCK/GETTY IMAGES

The post Ήπιες ένα ποτηράκι παραπάνω και κοκκίνισαν τα μάγουλά σου; Δες γιατί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα