Ηλεκτρισμένο το κλίμα στον Πειραιά- Πρόσφυγας απείλησε να ρίξει το μωρό του στο λιμάνι

13:27 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Εντάσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Μεταφραστές συνοδευόμενοι από στελέχη της κυβέρνησης όπως το γενικό γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής , το γενικό γραμματέα του υπουργείου δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας,τον πρόεδρο της Κοινότητας Σύρων και Πακιστανών επιχειρούν να πείσουν τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το χώρο της Πύλης Ε3 , να επιβιβαστούν σε λεωφορεία όπου βρίσκονται ήδη στο Λιμάνι και να μεταφερθούν

σε κέντρα φιλοξενίας. Ωστόσο, η παρότρυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα καθώς κανείς από τους πρόσφυγες δε θέλησε να αποχωρήσει αντιθέτως έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία.

Πανικός και στην Λέσβο όπου Πακιστανός ανέβηκε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού και απειλούσε να βάλει τέλος στο δράμα που ζει. Μάλιστα ο μετανάστης φώναζε για την ελευθερία του αλλά και την μη επαναπροώθηση του στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το lesvospost.com, πρόκειται για έναν Πακιστανό άνδρα που ανέβηκε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο και απειλούσε να βάλει τέλος στο δράμα που ζει.

Τι συνέβη στον Πειραιά;

Τα πνεύματα οξύνθηκαν μάλιστα καθώς ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ζήτησε να απομακρυνθούν από το σημείο οι κάμερες.

Επίσης, αίσθηση προκαλεί η κίνηση πρόσφυγα που σηκώνει στα χέρια του ένα νεογέννητο μωρό απειλώντας ότι θα το πετάξει στη θάλασσα. Τελικά το άτυχο μωρό φάνηκε ευτυχώς να βρίσκει την ασφάλεια στην αγκαλιά μιας γυναίκας που πιθανολογείται πως είναι η μητέρα του.

Oι πρόσφυγες και οι μετανάστες φαίνονται έντονα ενοχλημένοι και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα τονίζοντας:

Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα

Το λιμενικό ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για όλους όσους παραπλανούν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Αναμένονται 400 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βόλο:

Έως την Πέμπτη την άφιξη ίσως και 400 προσφύγων και μεταναστών περιμένουν οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας της εταιρείας «Μόζας ΑΕ», στο ύψος της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα τους διανεμηθούν νερά, φρούτα, μπισκότα και χυμοί, ενώ έχουν ετοιμαστεί και πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης.

Που βρίσκονται οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες;

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.955).

Στα νησιά την Τετάρτη καταγράφηκαν 6.384 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο ενώ μέχρι τις 07:30 σημειώθηκαν 68 νέες αφίξεις.

Στην Αττική πλέον μένουν 14.797 άτομα εκ των οποίων οι 4.720 είναι στον Πειραιά.

Στα «δύο» χωρίστηκε το λιμάνι της Χίου μετά τη συμφωνία που έκαναν οι αρχές με τους πρόσφυγες προκειμένου να εκτελούνται κανονικά δρομολόγια από το λιμάνι.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση την Τρίτη στη χώρα μας βρίσκονταν 52.451 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά το λιμενικό:

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο εκπρόσωπος των αξιωματικών του λιμενικού, Δημήτρης Σαϊτάνης τόνισε πως «ο χώρος του λιμανιού δεν προσφέρεται για να παραμείνουν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες».

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος των Αξιωματικών του Λιμενικού χαρακτήρισε «παράνοια» αυτό που συμβαίνει και επισήμανε:

Έχει ζητηθεί να παρέμβει εισαγγελέας έτσι ώστε να ρυθμιστεί η κατάσταση και να εκκενωθεί το λιμάνι αλλά παράλληλα και να σταματήσει η παρεμπόδιση της μεταφοράς από μέλη τα οποία δηλώνουν αλληλέγγυοι και παραπλανούν τους πρόσφυγες

Κυρίτσης: Στόχος η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά:

Στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου την Τετάρτη μίλησε και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος εστίασε στη μετακίνηση του κόσμου από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Γ. Κυρίτσης επίσης δήλωσε πως το νέο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά θα είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο έτοιμο.

The post Ηλεκτρισμένο το κλίμα στον Πειραιά- Πρόσφυγας απείλησε να ρίξει το μωρό του στο λιμάνι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα