«Ιδιαίτερα σημαντικό» το τετ-α-τετ Τσίπρα- Ολάντ- Τα μηνύματα για την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα

17:20 3/12/2016 - Πηγή: iPop

«Ιδιαίτερα σημαντική» έσπευσαν να χαρακτηρίζουν πηγές της κυβέρνησης τη συνάντηση που πραγματοποιήσαν Τσίπρας- Ολάντ το πρωί του Σαββάτου. Οι ίδιες πηγές αναφέρονται στα μηνύματα που εξέπεμψαν οι δύο άνδρες για τα εθνικά θέματα, αλλά επίσης και για την ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να στάθηκαν στην ανάγκη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

αλλά παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι αναγκαία είναι η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους έως το τέλος του έτους.

Επί τάπητος επίσης τέθηκαν και τα εθνικά θέματα με πληροφορίες να θέλουν τον Πρωθυπουργό της χώρας μας να εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας και να υπογραμμίζει την ανάγκη τερματισμού της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας.

Οι δύο άντρες υνομίλησαν επίσης για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας Άγκυρας – Βρυξελλών για το προσφυγικό, όπως και η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σημειώνεται, πως πηγές της Κυβέρνησης στάθηκαν στις προνομιακές σχέσεις που διαθέτει η Γαλλία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και ανέφεραν ότι «η Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης Ολάντ προς τον κ. Τσίπρα για το ‘Αμπου Ντάμπι, δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις καλές σχέσεις της με το Παρίσι, ώστε να ενισχύσει την ελληνική οικονομική συνεργασία με τα Εμιράτα και τις άλλες χώρες του Κόλπου».

Οι κύκλοι της κυβέρνησης σχολίασαν και τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον διάδοχο του θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν λέγοντας πως συζητήθηκε εκτενώς «η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και η προοπτική περαιτέρω προώθησης των επενδύσεων». Ενώ, στο τραπέζι των συζητήσεων επέσε επίσης η προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

To μήνυμα του Πρωθυπουργού απ’ το Άμπου Ντάμπι και το τετ-α-τετ με τον Ολάντ

The post «Ιδιαίτερα σημαντικό» το τετ-α-τετ Τσίπρα- Ολάντ- Τα μηνύματα για την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα