Επί τάπητος η πορεία των επενδύσεων στη συνάντηση Τσίπρα- Αλ Νάχιαν (Photos)

15:55 3/12/2016 - Πηγή: iPop

Με κύριο θέμα την πορεία των επενδύσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνάντηση Τσίπρα- Αλ Νάχιαν στο Αμπού Ντάμπι. Κατά το τετ-α-τετ επίσης τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη

Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν τον οποίο συνόδευε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες εστίασαν ειδικότερα στη θετική πορεία των επενδύσεων των Εμιράτων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κύριο θέμα αποτέλεσε η προοπτική περαιτέρω προώθηση των επενδύσεων, ενόψει της σύγκλησης της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ΕλλάδαςΗΑΕ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο Αμπού Ντάμπι.

Κατά τη συνάντησή Τσίπρα-Αλ Νάχιαν που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο Διάδοχος του Αμπού Ντάμπι εστίασαν στη θετική πορεία των επενδύσεων των Εμιράτων στην Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκε και η προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται, πως πρώτη επίσκεψη δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Απρίλη και, όπως τονίσθηκε πρόκειται για επίσκεψη είτε του Αλέξη Τσίπρα στα Εμιράτα είτε του Διάδοχου του ‘Αμπου Ντάμπι, στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του που πραγματοποιήθηκε στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είπε «χρειάζεται να δουλέψουμε στενά από κοινού για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς μας» για να προσθέσει «ο κόσμος βιώνει μια ανησυχητική κλιμάκωση βίας και εξτρεμισμού όπου ένοπλες συγκρούσεις και τρομοκρατία απειλούν όχι μόνο την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρωπότητας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας- Ολάντ: Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι 5 Δεκεμβρίου

The post Επί τάπητος η πορεία των επενδύσεων στη συνάντηση Τσίπρα- Αλ Νάχιαν (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα