iPop θέμα: Η μεγάλη απάτη των αγγελιών

16:23 30/4/2016 - Πηγή: iPop

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες ανυποψίαστων πολιτών που πέφτουν θύματα επιτηδείων μέσω αγγελιών.

Τα θύματα καταχωρούν αγγελίες σε ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, αναζητώντας από ηλεκτρικές συσκευές έως και ανταλλακτικά αυτοκίνητων.

Οι δράστες εντοπίζουν τις αγγελίες και καλούν τηλεφωνικά τους αγοραστές ισχυριζόμενοι ότι διαθέτουν τα προϊόντα ωστόσο για να τα αποστείλουν ζητούν να τους καταβληθούν πρωτίστως τα ποσά που συμφωνούνται σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά αμέσως μετά την πιστοποίηση της κατάθεσης εξαφανίζονται.

«Ζητούσα

έναν καινούργιο προφυλακτήρα σε καλύτερη τιμή από την αντιπροσωπεία και καταχώρησα την αγγελία μου σε ιστότοπο για αυτοκίνητα και ανταλλακτικά.

Τρεις ημέρες μετά την καταχώρηση έλαβα τηλεφώνημα από τον Μ.Γ. κάτοικο Ρεθύμνου, ο οποίος μου ζήτησε να καταβάλλω το ποσό των 70 ευρώ για να μου αποστείλει το εξάρτημα. Μου έδωσε μάλιστα τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο εμφανιζόταν τα στοιχεία του και κατέθεσα τα χρήματα.

Έκτοτε ούτε τον προφυλακτήρα έλαβα ποτέ ούτε ξανασήκωσε το τηλέφωνο του και έχει εξαφανιστεί».

Αυτά μας κατήγγειλε ο Γιώργος Μ, εργαζόμενος πολυεθνικής εταιρείας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών , που είναι ένα από τα πολλά θύματα της μεγάλης αυτής απάτης.

Στο εύλογο ερώτημα μας γιατί δεν κινείται νομικά μας απαντά ότι θα πρέπει να σπαταλήσει περισσότερα χρήματα σε δικηγόρους ως εκ τούτου η ζημία και η ταλαιπωρία του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Θύμα του κυκλώματος όπως γνωρίζουμε έπεσε το τελευταίο διάστημα ένας ακόμη ανυποψίαστος πολίτης από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ένας αστυνομικός από το Κιλκίς.

Δικηγόρος μας τόνισε ότι οι επιτήδειοι ποντάρουν στο ότι τα θύματα δε θα κινήσουν νομικές διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους αλλά ακόμα και αν κινήσουν έως την εκδίκαση θα περάσουν χρόνια οπότε οι δράστες θα έχουν καταφέρει να απομυζήσουν τεράστια ποσά.

Απαιτείται λοιπόν τεράστια προσοχή και πολύ καλή έρευνα πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά μέσω αγγελίας ενώ οι πολίτες θα πρέπει πάντα να καταγγέλλουν τα περιστατικά εξαπάτησης στις αστυνομικές αρχές έστω και αν δεν έχουν τα χρήματα ή τη διάθεση να κινηθούν νομικά.

(Τα στοιχεία του επιτήδειου μας είναι γνωστά ωστόσο δεν τα δημοσιοποιούμε καθώς τον αναζητήσαμε και δε βρέθηκε ενώ δεν έχει ακόμη υποβληθεί επισήμως μήνυση εναντίον του)

The post iPop θέμα: Η μεγάλη απάτη των αγγελιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα