Aισιόδοξη η Ελληνική πλευρά, βλέπει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου

19:04 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 25 Μαρτίου εκφράζει στέλεχος του Οικονομικού επιτελείου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόοδος σε αρκετά σημεία παραμένουν ωστόσο ανοιχτά αρκετά και κρίσιμα για την κυβέρνηση θέματα.

Τα ραντεβού των δύο πλευρών θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο φέρεται να έχει καταθέσει αντιπρόταση για την απαίτηση των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο

όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος σε εισοδημάτων που κυμαίνονται κοντά στις 30 χιλιάδες ευρώ ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών βάζουν τον πήχη χαμηλότερα.

Η κυβέρνηση φέρεται επίσης να έχει προτείνει ένα συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 45.000 ευρώ ενώ κλειδώνει όπως όλα δείχνουν η ξεχωριστή κλίμακα για την εισφορά αλληλεγγύης, με ανώτατο συντελεστή 10%.

Τα κυβερνητικά στελέχη αισιοδοξούν ότι θα αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτών με συντελεστές 20% εφέτος και 26% το 2017 ενώ στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων αναμένεται να ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς ωστόσο αφορολόγητο.

Παραμένουν τέλος οι διαφωνίες ανάμεσα σε όλες τις πλευρές για το ύψος του δημοσιονομικού κενού.

The post Aισιόδοξη η Ελληνική πλευρά, βλέπει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα