Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις- Υπενθυμίζει στην Ελλάδα ότι η Κως είναι «αποστρατικοποιημένη ζώνη»

10:34 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι τούρκικες προκλήσεις με τους Αξιωματούχους της χώρας να συνεχίζουν τις προκλητικές τους δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Λίγο μετά την τοποθέτηση του Τούρκου Πρωθυπουργού για τις βραχονησίδες, το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στην Κω.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ θέλησε να υπενθυμίσει στην Ελλάδα, πως «η

Κως είναι αποστρατιωτικοποιημένη» και παράλληλα χαρακτήρισε «παράνομη» την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αξίζει να σημειωθεί, ότι πραγματοποιήθηκε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση την οποία μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας του για άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε:

Έχουμε δει τις ειδήσεις αυτές, σύμφωνα με τη με τη συμφωνία του 1947 η Κως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη και εκεί απαγορεύεται κάθε στρατιωτική διαδικασία

Και συμπλήρωσε ότι «είναι παράνομη αυτή η δραστηριότητα». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στην Αθήνα «να μην προκαλεί ένταση και να δραστηριοποιείται βάσει των διεθνών κανόνων στο Αιγαίο».

Να θυμίσουμε, ότι απάντηση στο θέμα των «αποστρατιωτικοποιημένων νήσων» έχει δώσει, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σε ανακοίνωση του τότε εξηγούσε:

«Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα «κατά πλήρη κυριαρχία» από τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων, μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων, τον Απρίλιο του 1947. Περαιτέρω, οι διατάξεις της εν λόγω Συνθήκης προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νήσων αυτών: «Αι ανωτέρω νήσοι θα αποστρατιωτικοποιηθώσι και θα παραμείνωσιν αποστρατιωτικοποιημέναι». Στα Δωδεκάνησα υφίστανται ορισμένες δυνάμεις εθνοφυλακής, οι οποίες έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της συμφωνίας CFE»

Τι είχε πει νωρίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός;

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yıldırım, αναφέρθηκε σε 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες, όπως τόνισε δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε, πως η Τουρκία απαντάει στις προκλήσεις με… χαμόγελο και τόνισε «αυτό δεν πρέπει να το διαβάσουν με λάθος τρόπο. Πάντα έχουμε μια απάντηση να δώσουμε στις εχθρικές συμπεριφορές».

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία προκαλεί ξανά- Ο Yıldırım αμφισβητεί το καθεστώς 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο

photo: Reuters

The post Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις- Υπενθυμίζει στην Ελλάδα ότι η Κως είναι «αποστρατικοποιημένη ζώνη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα