Η «σχέση πάθους» της γρίπης με το έμφραγμα

18:22 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Όσες φορές έχεις πάθει γρίπη δεν έχεις δώσει και πολύ σημασία, καθώς πάντα λες «μια γρίπη είναι θα περάσει». Μήπως, όμως, κάνεις μεγάλο λάθος από τη στιγμή που οι ειδικοί δεν πιστεύουν το ίδιο και συνδέουν ακόμα και την απλή γρίπη με το έμφραγμα. Ναι, καλά άκουσες, οι γιατροί σ΄αυτό το συμπέρασμα έφτασαν μετά από σχετικές τους έρευνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε προσφάτως στο Lancet Infectious Diseases τα έντονα ξεσπάσματα τα οποία έχει μια γρίπη μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον κίνδυνο να πάθει κανείς οξύ έμφραγμα.

Οι επιστήμονες για τα φτάσουν στον εν λόγω

συμπέρασμα έκανα σχετικά πειράματα σε ζώα και έτσι τόνισαν πως η γρίπη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καρδιά. Στη συνέχεια μάλιστα επιβεβαίωσαν πως παρόμοια είναι και τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την γρίπη.

Βέβαια, οι γιατροί οι οποίοι μετείχαν στην εν λόγω έρευνα εστίασαν και στο αντιγριπικό εμβόλιο, λέγοντας πως βοηθά χωρίς, όμως, να αποκαλύψουν κατά πόσο μειώνει τα ποσοστά των ατόμων που μπορεί να πάθουν έμφραγμα.

The post Η «σχέση πάθους» της γρίπης με το έμφραγμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα