Η πραγματική αγάπη είναι μια συνειδητή επιλογή

16:30 30/11/2014 - Πηγή: iPop

Λένε ότι η πραγματική αγάπη είναι μια άνευ όρων δέσμευση. Κι είναι αλήθεια. Η πραγματική αγάπη είναι μια συνειδητή επιλογή.

Όταν νιώσεις όλες τις πεταλούδες στο στομάχι σου να “αποδημούν” και η ημέρα του γάμου σου αποτελεί πια μια μακρινή ανάμνηση, τότε θα ανακαλύψεις ότι έχεις παντρευτεί κάποιον που είναι εξίσου ατελής με σένα. Και ο σύζυγος σου, με τη σειρά του, θα καταλάβει ότι κι εσύ έχεις προβλήματα, ανασφάλειες και ιδιορρυθμίες. Όπως όλοι οι άνθρωποι! Εξάλλου, κανείς δεν είναι τέλειος! Τέλειο τον πλάθουμε εμείς, μέσα στο μυαλό μας. Και γι’ αυτό, ναι, φταίει ο έρωτας!

Έτσι,

θα συνειδητοποιήσεις ότι η πραγματική αγάπη δεν είναι απλά ένα αυθόρμητο συναίσθημα, αλλά μια συνειδητή επιλογή – ένα «σχέδιο» για να αγαπάμε ο ένας τον άλλο στα όμορφα και τα άσχημα, στην ασθένεια και στην υγεία. Φυσικά, δεν μπορείς να επιλέξεις ποιος σε ελκύει, αλλά σίγουρα μπορείς να επιλέξεις ποιον θα ερωτευτείς και (το πιο σημαντικό), με ποιον θα παραμείνεις(!) ερωτευμένος. (Ωστόσο, η αγάπη δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μία σχέση!)

Η κοινωνία μας δίνει μεγάλη έμφαση στα συναισθήματα. Μας δίδαξε ότι πρέπει πάντα να ακολουθούμε τα συναισθήματά μας και να κάνουμε αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Αλλά τα συναισθήματα είναι πολύ άστατα και φευγαλέα. Η πραγματική αγάπη, από την άλλη, είναι σταθερή και σίγουρη. Κάθε φορά που νιώθουμε χαμένοι αντλούμε δύναμη από το σύντροφο μας και τα άτομα που αγαπάμε.

Άλλωστε, η ζωή μας προσφέρει ήδη απλόχερα, αρκετή απόρριψη, στενοχώρια, απογοήτευση, απελπισία, και πόσα ακόμη άλλα προβλήματα. Εμείς απλά καλούμαστε να μην εγκαταλείψουμε το πλοίο κάθε φορά που συναντάμε μια καταιγίδα. Η πραγματική αγάπη υπάρχει για να μπορέσουμε να αντέξουμε όλες τις θύελλες της ζωής μαζί με τους αγαπημένους μας. Γιατί ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Η πραγματική αγάπη είναι μια συνειδητή επιλογή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα