Η ΓΓΕΕ για το πως θα συνεχιστεί η διαδικασία της αδειοδότησης -Έντονη πολιτική διαμάχη

19:51 26/9/2016 - Πηγή: iPop

Με ανακοίνωση της η ΓΓΕΕ τοποθετήθηκε για το πως θα συνεχιστεί η διαδικασία της αδειοδότησης μετά την απόσυρση του Ιωάννη Καλογρίτσα. Πρώτος επιλαχών ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρεία «DIMERA». Ένταση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η απόσυρση του Ι. Καλογρίτσα και όλες οι εξελίξεις στην διαδικασία της αδειοδότησης τωνκαναλιών άναψαν φωτιές

ανάμεσα σε Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα» έγραψε στο Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωση της απαιτώντας την ακύρωση της διαδικασίας και κυβερνητικούς κύκλους να απαντούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «μάχη για να υπερασπιστεί το καθεστώς ανομίας».

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν. Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια

Οι ίδιοι κύκλοι της Κυβέρνησης ζήτησαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσει εάν υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες έστω και στα «πενιχρά 18 εκατ. ευρώ με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις μέσω ανακοίνωσής του στην οποία ισχυρίζεται ότι η ΝΔ είχε «προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν».

Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό – επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, υπουργών όπως του Ν. Παππά και του Χρ. Σπίρτζη και «αναπληρωματικών» όπως σχολίασε, εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατανοητό στον ελληνικό λαό, ξεκάθαρο, ότι υπάρχει κάτι βρώμικο σε αυτήν την παρέα. Εχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τις καλύτερες σχέσεις με το περιβάλλον Τσίπρα, τον κύριο Καλογρίτσα, που παίρνει συνεχώς δάνεια από μία τράπεζα μη συστημική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της Τράπεζας Αττικής από παλιότερα χρόνια, καθώς εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κ. Τσίπρας, είναι ο κ. Παππάς, είναι ο κ. Σπίρτζης και αρκετοί αναπληρωματικοί. Είναι σαφές ότι αυτή διαπλοκή προσβάλει έναν κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού πρέπει να δοθεί πολιτική λύση από την κυβέρνηση για τις άδειες. «Μπορούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό ΕΣΡ και να πληρώσουν τις άδειες τα 8 κανάλια» υποστήριξε.

Και η Φώφη Γενηματά, όμως, έλαβε μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο» υποστηρίζοντας πως «ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα για το διαγωνισμό».

Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ

Με δελτίο Τύπου τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σχετικά με το πως θα προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησεις των καναλιών.

Θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες του και, αν όλα βρεθούν κανονικά, θα κληθεί να υποβάλει την πρώτη δόση εντός 15 ημερών

Αφού πρώτα σημειώνεται ότι σήμερα ήταν η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών, ξεκαθαρίζει πως από τους 4 πλήρωσαν μόνο οι 3 υπερθεματιστές.

Διάβασε επίσης:

Οι πρώτες δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζεται πως μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αρ.Πρωτ. 259/26-9-2016 κηρύχθηκε έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας και την θέση του παίρνει η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι αφού γίνει ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα κληθεί εντός 15 ημερών, από την ανακήρυξη, να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 €.

Διάβασε επίσης:

Κουμουτσάκος: «Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σήμερα Δευτέρα 26-9-2016 ήταν η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν από την Παρασκευή 23-9-2016 μέχρι και σήμερα τα Διπλότυπα Είσπραξης από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., των ακόλουθων εταιρειών:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ποσού 14.533.333,34 €ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), ποσού 24.633.333,34 €ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ποσού 25.300.000 €

Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή εκδόθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αρ.Πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο οριστικός υπερθεματιστής «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ. αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας, επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος. Η δε κατατεθείσα από αυτόν εγγυητική επιστολή της παραγράφου 6.7 της προκήρυξης καταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνεπώς, σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ’ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας και το υπ’ αριθ. 21/30.8 – 2.9/2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, καθίσταται προσωρινός υπερθεματιστής ο πρώτος πλειοδότης στον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ήτοι η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED».

Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών της μέσων σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 της προαναφερθείσας προκήρυξης, θα καταστεί τότε, οριστικός υπερθεματιστής και θα κληθεί εντός 15 ημερών, από την ανακήρυξη, να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 €.

The post Η ΓΓΕΕ για το πως θα συνεχιστεί η διαδικασία της αδειοδότησης -Έντονη πολιτική διαμάχη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα