Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα- Τα επόμενα βήματα

15:28 26/9/2016 - Πηγή: iPop

Κανονικά, όπως δεσμεύεται η Κυβέρνηση, προχωρά η διαδικασία για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών ακόμα και μετά την αποχώρηση του υπερθεματιστή, Καλογρίτσα. Πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης και έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορείς, ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Θυμίζουμε, πως ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδη, με την εταιρεία Dimera Investments Limited,

ήταν ο επόμενος πλειοδότης και έτσι είναι ο πρώτος επιλαχών μετά την παραίτηση του Καλογρίτσα.

Τι θα γίνει μετά τον έλεγχο του πόθεν έσχες;

Σε περίπτωση που όλα είναι καλά και ο επιχειρηματίας ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει να δώσει τα χρήματα για την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού και συγκεκριμένα το άρθρο 8.4 «σε περίπτωση που οριστικός υπερθεματιστής δεν καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος εντός της προθεσμίας, κηρύσσεται έκπτωτος, εκπίπτει η εγγυητική επιστολή και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων».

Κουμουτσάκος: «Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα»

Ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δέχθηκε το «τελειωτικό χτύπημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι πλέον η διαδικασία «έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ευθύνη βρίσκεται στην επιτροπή η οποία δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες εξηγώντας πως αυτό «το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Οι πρώτες δηλώσεις του Σαββίδη:

«Θέλω να επαναλάβω το αίτημα που είχα κάνει προς τα κανάλια που δεν έχουν αποκτήσει άδεια, ότι είμαι έτοιμος να τα αποκτήσω προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας» δήλωσε μετά την απομάκρυνση του Καλογρίτσα ο επιχειρηματίας και πρόσθεσε: «Αν μας πληροφορήσουν ότι αποκτούμε αυτό το δικαίωμα, τότε εντός δύο, τριών ημερών θα είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση».

Ενώ τόνισε: «Συζητήσεις δεν υπάρχουν και δεν θα ήταν και σωστό αυτό, αν δεν έχεις άδεια να διεξάγεις διαπραγματεύσεις. Εγώ έκανα μια προκαταρκτική πρόταση».

Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Διαβάστε επίσης:

Τα πάνω-κάτω στις τηλεοπτικές άδειες- Αποχώρησε υπερθεματιστής- Έτοιμος δηλώνει ο πρώτος επιλαχών

photo:Lefteris Partsalis / SOOC

The post Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα- Τα επόμενα βήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα