Η Κυβέρνηση πήρε θέση- Προσπάθεις να αλλάξει χώρο διεξαγωγής η δίκη της Χρυσής Αυγής

15:55 3/6/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την έκκληση της μητέρα του Παύλου Φύσσα ο Πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί συνάντηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου με τη Μάγδα Φύσσα την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε πως θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε η δίκη της Χρυσής Αυγής να αλλάζει χώρο διεξαγωγής.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος Υπουργός δεν μπορεί ο ίδιος να ορίσει

τον χώρο της δίκης και έτσι ζήτησε από τους αρμόδιους δικαστικούς να απαντήσουν άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε δηλώσεις στις οποίες τόνισε:

«Η μητέρα του Παύλου Φύσσα από προχθές απηύθυνε δημόσια έκκληση – κραυγή αγωνίας για την επιτάχυνση της δίκης και την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων γι’ αυτό απευθύνθηκε στους πολιτειακούς θεσμούς και την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό, είχαμε συνάντηση με την Μάγδα Φύσσα και τους οικείους του Παύλου. Μας εξέφρασαν την άποψή τους και την εμπειρία τους από τη δίκη που δεν έχει ρυθμό και τον ορίζοντα που έπρεπε. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε. Το ζήτημα είναι κρίσιμο για την Δημοκρατία».

Ενώ την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε:

«Διαβεβαιώσαμε τη Μ. Φύσσα ότι καταλαβαίνουμε την πολιτική και κοινωνική σημασία της δίκης. Στη συνέχεια εξηγήσαμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την διεξαγωγή της. Αναγνωρίσαμε ότι η ταχύτητα διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή ώστε κατά την άποψή μας να δημιουργείται μία εικόνα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Αυτή η εικόνα και η κατάσταση ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει. Ως σήμερα αυτό που φροντίσαμε ήταν να δώσουμε σε χρήση με τον κατάλληλο εξοπλισμό μία επιπλέον αίθουσα κατάλληλη για διεξαγωγή μεγάλων δικών. Η αίθουσα ήταν ήδη έτοιμη από τις 5 Οκτωβρίου 2015».

Ενώ ξεκαθάρισε: «Ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής μίας δίκης αποτελεί αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Το υπουργείο οφείλει να σπεύσει αρωγός αν υπάρξει σχετική ανάγκη, δηλαδή μία δυσχέρεια, μία διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής της δίκης. Τότε ο υπουργός έχει αρμοδιότητα να δώσει διέξοδο».

The post Η Κυβέρνηση πήρε θέση- Προσπάθεις να αλλάξει χώρο διεξαγωγής η δίκη της Χρυσής Αυγής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα