Η κρυφή δύναμη (και γοητεία) του απαγορευμένου έρωτα

20:16 13/6/2022 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μία γοητεία στον απαγορευμένο έρωτα και αυτό θα το γνωρίζεις καλά εάν το έχεις βιώσει. Είναι εκείνο το συναίσθημα ταχυκαρδίας που σε πιάνει όταν βρίσκεσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να είσαι μαζί. Για την ακρίβεια γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να έχεις ερωτικά συναισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο.

Πολλές φορές οι απαγορευμένοι έρωτες μένουν ανεκπλήρωτοι και για αυτό συχνά μπορεί να δημιουργήσουν και απωθημένα.

Το παιχνίδι της επιθυμίας: Γίνεται να είσαι σε σχέση με κάποιον που δεν θαυμάζεις;

Το πότε ένας έρωτας μπορεί να χαρακτηριστεί απαγορευμένος εξαρτάται από πολλά. Απαγορευμένος έρωτας μπορεί να είναι η έλξη που αισθάνεσαι για έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί κάποιος πολύ δικός σου να έχει ερωτικό παρελθόν. Απαγορευμένος έρωτας είναι εκείνος που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ατόμων που βρίσκονται σε άλλες σχέσεις. Απαγορευμένος έρωτας είναι βασικά η ερωτική έλξη μεταξύ δύο ατόμων που “δεν πρέπει” να είναι μαζί.

Αν κάνεις μια αναδρομή σε διάσημες ερωτικές ιστορίες, πολλές από αυτές περιελάμβαναν την απαγορευμένη αγάπη. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχει να κάνει με τον απαγορευμένο έρωτα μεταξύ δύο μελών των αντιμαχόμενων οικογενειών. Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις για την αγάπη μεταξύ του Lancelot και της Guinevere και τόσες ακόμα ιστορίες… Τι είναι αυτό με την απαγορευμένη αγάπη που την κάνει τόσο ελκυστική, όμως; Τι οδηγεί κάποιον στο να ρισκάρει τα πάντα για να εμπλακεί ερωτικά με ένα άτομο που η λογική υπαγορεύει ότι θα ήταν ακατάλληλο για εκείνον;

Pexels

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ένα άτομο μπορεί να ελκύεται απ’ την απαγορευμένη αγάπη είναι ο φόβος της εγκατάλειψης ή της δέσμευσης. Όταν αναζητάς κάποιον μη διαθέσιμο, για παράδειγμα, ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να μην πετύχει. Η απαγορευμένη αγάπη μπορεί να φαίνεται πιο ασφαλής για κάποιον με φόβο εγκατάλειψης, επειδή μπορεί να προβλέψει, σε κάποιο βαθμό, ότι δεν θα λειτουργήσει.

Ένας άλλος λόγος που είναι τόσο ελκυστικός για κάποιους ανθρώπους ο απαγορευμένος έρωτας είναι ότι ενεργοποιεί τον ενθουσιασμό. Πώς όταν θα πεις σ’ ένα μικρό παιδάκι να μην κάνει κάτι, θα θέλει πολύ να το κάνει, πλάθοντας καταπληκτικά σενάρια για το πώς μοιάζει αυτό το απαγορευμένο; Ε σκέψου κάτι αντίστοιχο, αλλά σε ενήλικο μυαλό!

Γενικώς οι άνθρωποι ελκύονται από κάτι που τους προκαλεί έντονα συναισθήματα, ενώ φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που αποζητούν πιο ήπιες και safe καταστάσεις. Για κάποιον που του αρέσει να ζει με ένταση κάθε στιγμή του και εξιτάρεται από κάτι που είναι “κρυφό”, το να είναι, για παράδειγμα, σε παράνομη, κρυφή σχέση με το αφεντικό του, είναι κάτι που τον ελκύει και του προκαλεί ενθουασιασμό.

Βέβαια, καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, πολλοί από εμάς αποκτάμε καλύτερη αίσθηση του πιθανού κινδύνου σχετικά με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας και ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά στις επιλογές μας.

Αξίζει η γοητεία του απαγορευμένου έρωτα;

Έχοντας κατά νου τον πειρασμό της απαγορευμένης αγάπης, ίσως αναρωτιέσαι αν αξίζει ποτέ. Η απάντηση μπορεί να διαφέρει για τον καθένα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γιατί ακριβώς θεωρείται απαγορευμένος. Εάν αισθάνεσαι, όμως, ότι επαναλαμβάνεις μοτίβα που σε εγκλωβίζουν σε δυστυχισμένες σχέσεις, ήρθε η στιγμή να κοιτάξεις γιατί το κάνεις αυτό και να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ευτυχήσει!

Μου χρωστάς ένα καλοκαίρι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η κρυφή δύναμη (και γοητεία) του απαγορευμένου έρωτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα