«Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν ένα λάθος»

20:54 23/12/2015 - Πηγή: iPop

Ως λάθος χαρακτήρισε την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, Σαλαχεντίν Ντεμιρτάς, σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Υπ. Εξωτερικών.

«Επικρίναμε στις ενέργειες της κυβέρνησης όταν να τουρκικό καταδιωκτικό F-16 κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος. Προβλήματα μεταξύ κρατών θα εγείρονται πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», ήταν τα λόγια του κ. Ντεμιρτάς.

Όπως ανακοίνωσε το Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας μετά την επαφή των κ.κ. Ντεμιρτάς και

Λαβρόφ, «οι δύο αξιωματούχοι επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες, περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων, για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Από τη μεριά της Κυβέρνησης, υπήρχαν αντιδράσεις από τον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ντεμιρτάς υποστηρίζει εκείνους που προκάλεσαν προβλήματα στην χώρα.

Να σημειωθεί σχετικά με το μαύρο κουτί του SU-24 ότι η Ρωσία δήλωσε πως αδυνατεί να το διαβάσει, λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες της Μόσχα, έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά οι κάρτες μνήμης και για να μπορέσει να να «διαβαστεί» το μαύρο κουτί του SU-24 θα χρειαστεί να βοηθήσουν επιστήμονες από ινστιτούτα τα οποία έχουν στη διάθεση τους προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων.

The post «Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν ένα λάθος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα