Φονικοί σεισμοί, εκτελέσεις κι άλλα γεγονότα που αγνοούμε ότι έχουν γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων

20:08 23/12/2015 - Πηγή: iPop

Η αλήθεια να λέγεται… Όταν ακούς 25 Δεκέμβρη δεν θα σου έρθει κάτι άλλο στο μυαλό πέρα από οικογενειακά τραπέζια με άφθονο φαγητό, στολισμένα δέντρα και ανταλλαγή δώρων. Και δεν σε κατηγορούμε καθόλου! Απλά επειδή είμαστε εδώ ως γνωστόν για την ενημέρωσή σου, ήρθε η ώρα να μάθεις τι άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα έχουν συμβεί ανήμερα των Χριστουγέννων, ξεκινώντας από τον προηγούμενο αιώνα.

1911- Καθιερώθηκε η δικαστική τήβεννος

Μια απόφαση, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα, λήφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων το 1911. Ο τότε Βασιλιάς με διάταγμα όρισε ότι οι Αρεοπαγίτες

οφείλουν να φορούν τήβεννο, όταν είναι στην έδρα.

Σήμερα η δικαστική τήβεννος ορίζεται από την παρ. 8 του άρθρου 18 του Ν. 1756/1988, ο οποίος λέει ότι «Τα μέλη του Αρείου Πάγου και της εισαγγελίας του και ο γραμματέας του φορούν στις δημόσιες συνεδριάσεις τήβεννο που καθορίζει ο Υπουργός της Δικαιοσύνης με απόφασή του. Η χρήση τηβέννου μπορεί να επεκταθεί σταδιακώς και σε άλλα δικαστήρια ή κατηγορίες δικαστικών λειτουργών και λοιπών παραγόντων της δίκης με υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το ύφασμα, το σχήμα και τον τρόπο ραφής, το χρώμα, την ανάληψη της σχετικής δαπάνης και κάθε άλλη λεπτομέρεια για κάθε κατηγορία».

1932- Φονικός σεισμός στην Κίνα

Την ημέρα που είναι καθιερωμένο να γιορτάζουμε, η Κίνα έχει να θυμάται έναν από τους φονικότερους σεισμούς στην ιστορία της. Ήταν 25 Δεκέμβρη 1932 όταν ένας σεισμός 7,6 Ρίχτερ προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:04, τοπική ώρα, καταστρέφοντας 1.167 σπίτια, τραυματίζοντας 320 ανθρώπους και σκοτώνοντας 275.

Μια λίστα, η οποία θεωρείται από πολλούς αξιόπιστη, ωστόσο, δεν είναι επιβεβαιωμένη, κάνει λόγο για συνολικά 70.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

1966- Πεθαίνει ο «Nick The Greek»

Ο «Nick The Greek» ή αλλιώς Νίκος Δάνδολος άφησε την τελευταία του πνοή τα Χριστούγεννα του 1966.

Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους επαγγελματίες τζογαδόρους και είχε καταγωγή από την Κρήτη.

Σε όλη του τη ζωή κέρδιζε και έχανε χιλιάδες δολάρια, με τη φήμη του να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Όπως έλεγε ο ίδιος, είχε περάσει από τον πλούτο στην φτώχεια και το αντίθετο περίπου 75 φορές. Υπολογίζεται ότι έχασε και κέρδισε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια, ενώ σίγουρα 20 εκατ. δολάρια είχε κάνει δωρεά σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

1973- Skylab

Τα Χριστούγεννα του 1973, οι αστροναύτες του Skylab κατάφεραν να περπατήσουν για 7 ολόκληρες ώρες στο διάστημα.

Ο Skylab είναι ο πρώτος διαστημικός σταθμός που είχε θέσει σε τροχιά η Αμερική. Από το 1973 μέχρι το 1979 βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Αστροναύτες μετέβησαν στον σταθμό τρεις φορές στα έτη 1973 και 1974.

Τελικά, το τέλος του ήταν άδοξο καθώς εισήλθε στην ατμόσφαιρα και καταστράφηκε το 1979.

1977- Πεθαίνει ο Τσάρλι Τσάπλιν

Ο αξέχαστος Τσάρλι Τσάπλιν έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων το 1977 σε ηλικία 88 ετών. Άφησε όμως πίσω του μια σειρά ταινιών, που απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Φυσικά, οι πιο χαρακτηριστικές ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν είναι εκείνες που ενσαρκώνει τον Σαρλό, έναν χαρακτήρα με τον οποίο ταυτίστηκε τόσο που πολλοί όταν αναφέρονται σε εκείνον τον αποκαλούν «Σαρλό».

1989- Εκτέλεση του ζεύγους Τσαουσέσκου

Ο δικτάτορας Νικολάι Τσαουσέσκου και η σύζυγός του Έλενα εκτελούνται από τον στρατό ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο Νικολάι Τσαουσέσκου ήταν ηγέτης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας από το 1965 μέχρι και τον θάνατό του.

Παρά το φιλόδοξό ξεκίνημά του στην εξουσία, γρήγορα άρχισε η πτώση του λόγω των σκληρών μέτρων που επέβαλε και της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία περιήλθε η χώρα.

Καθοριστικό γεγονός στην ιστορία είναι ο θάνατος εκατοντάδων διαδηλωτών τον Δεκέμβριο του 1989 από την Σεκουριτάτε, με τον Τσαουσέσκου να καταδικάζει την διαδήλωση ως «αντεπαναστατική πράξη».

1990- Πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του WWW

Στις 25 Δεκεμβρίου του 1990 φέρεται πως καταγράφεται η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του συστήματος που έμελλε στη συνέχεια να αποτελέσει τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web). Η έμπνευση του συστήματος ανήκε στον Τιμ Μπέρνερς Λη, που τότε δούλευε στο CERN.

1995- Κρίση των Ιμίων

Το πρώτο επεισόδιο της κρίσης των Ιμίων έγινε τα Χριστούγεννα του 1995, όταν ένα φορτηγό πλοίο, το Φιγκέν Ακάτ από την Τουρκία, προσάραξε σε σημείο κοντά στο ανατολικό Ίμιο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης του πλοίου αρνήθηκε τη βοήθεια του Λιμεναρχείου της Καλύμνου, καθώς, όπως είπε, βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα, επομένως θα έπρεπε να προσφέρουν βοήθεια οι τουρκικές αρχές.

Photos: NASA, dmg-entertainment.com, Stockphoto.com/DNY59

The post Φονικοί σεισμοί, εκτελέσεις κι άλλα γεγονότα που αγνοούμε ότι έχουν γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα