Η Καλιφόρνια απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Ρ. Κένεντι

09:30 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας την Τετάρτη απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Ρ. Κένεντι, Σιρχάν Σιρχάν.

Αυτή ήταν η 15η φορά που ο 71χρονος πλέον υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης και το δικαστήριο την απορρίπτει.

Ο Σ.Σιρχάν έχει καταδικαστεί σε ισόβια ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία του Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες τον Ιουνίου του 1968. Αν και το 1969 το δικαστήριο αποφάσισε

να τον καταδικάσει σε θάνατο, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, καθώς η Καλιφόρνια απαγόρευσε την θανατική ποινή.

Ο δολοφόνος του Ρ. Κένεντι κρατείται στη φυλακή του Σαν Ντιέγκο.

Ο Σιρχάν πυροβόλησε τον γερουσιαστή της Νέας Υόρκης και πρώην γενικό εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας. Ο Ρ. Κένεντι έφυγε από τη ζωή την επόμενη μέρα.

Ο Πολ Σρέιντ, ο οποίος πλέον είναι 91 ετών και ήταν ο προσωπικό σύμβουλος του Κένεντι, τόνισε στο συμβούλιο αποφυλάκισης πως ο Σιρχάν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί. Όπως επισήμανε, τα στοιχεία έχουν δείξει ότι δε σκότωσε αυτός τον Κένεντι, αλλά ένας άλλος δεύτερος δράστης ο οποίος δε συνελήφθη ποτέ.

Ο Σιρχάν είχε πυροβολήσει τον Κένεντι από μπροστά, ενώ βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο. Βέβαια, ο γερουσιαστής είχε χτυπηθεί πισώπλατα από τρεις σφαίρες, μία από τις οποίες ήταν αυτή που του στέρησε τη ζωή.

Σύμφωνα με τις τότε έρευνες και με αναλύσεις μιας μαγνητοφώνησης ενός δημοσιογράφου, οι πυροβολισμοί ήταν 13. Το όπλο του Σιρχάν, όμως, είχε 8 σφαίρες.

The post Η Καλιφόρνια απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Ρ. Κένεντι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα