Η γοητεία έχει τα μυστικά της: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο ελκυστικούς στα μάτια των άλλων (και δεν είναι αυτά που νομίζεις)

15:07 25/9/2022 - Πηγή: iPop

Ποιο είναι το μαγικό φίλτρο που κάνει ορισμένους ανθρώπους να τραβάνε σαν μαγνήτες τους πάντες γύρω τους; Είναι συνηθισμένο να δίνουμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα, όπως η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ και υπάρχει λόγος για αυτό. Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους άλλους, όταν πρόκειται να τους βάλουμε στην ζωή μας. Ο καθένας θεωρεί κάτι ελκυστικό με βάση την υποκειμενική του αντίληψη. Για παράδειγμα, ένα αντικείμενο, ένας άνθρωπος ή μια φωτογραφία μπορεί να εμπνέει

διαφορετικά κάποιον και διαφορετικά κάποιον άλλον. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον ελκυστικό με αποτέλεσμα να κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται για τη γοητεία τους.

Πόσο σημαντική είναι η σωματική έλξη;

Αυτά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον ελκυστικόΗ αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι η μεγαλύτερη γοητεία ενός ανθρώπου. Κάποιος που έχει εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό του μπορεί να ασκεί εξίσου μεγάλη επιρροή στους άλλους. Συνήθως οι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που ξέρουν τι θέλουν και παλεύουν για να το αποκτήσουν, ανεξάρτητα από το αν οι άλλοι συμφωνούν μαζί τους ή όχι.

Η αυτοπεποίθηση είναι υπερδύναμη. Μόλις αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε ξεκινάει η αληθινή μαγεία.

Το χιούμορUnsplash

Το χιούμορ μπορεί να ανακουφίσει από πολλές δυσκολίες, ασχέτως σε τι αναφέρεται. Έτσι, είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό χαρακτηριστικό, επειδή η ζωή έχει την τάση να περιλαμβάνει και δυσκολίες, απογοητεύσεις και μπερδέματα. Η ικανότητα να μετατρέπει κανείς αυτές τις συνθήκες σε απολαυστικές εμπειρίες είναι το λιγότερο ανεκτίμητη.

«Όταν είσαι πολύ νέος, το χιούμορ μπορεί να είναι μια άμυνα. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει ένα όπλο». – René Goscinny

Το να είσαι ανοιχτόμυαλος

Όταν κάποιος ανοίγει το μυαλό του σε απόψεις, νέες ιδέες και καινούργιες εμπειρίες, αυτόματα γίνεται πιο ελκυστικός. Αν μπορεί να ακούσει και να σεβαστεί το «διαφορετικό», αυτό δείχνει ότι μπορεί να προσεγγίσεί νέα πράγματα και είναι πρόθυμος να μάθει όσα δεν γνωρίζει.

«Μια ανοιχτή καρδιά είναι ένα ανοιχτό μυαλό». – Δαλάι Λάμα

Η ταπεινοφροσύνη

Ο κόσμος συνήθως παρουσιάζει τα υπερήφανα και αυταρχικά άτομα ως πρότυπο. Οι ταπεινοί συχνά θεωρούνται συνήθως αδύναμοι και δειλοί. Αλλά είναι πράγματι αδυναμία η γνήσια ταπεινοφροσύνη; Και είναι όντως δύναμη η υπερηφάνεια;

Η ταπεινοφροσύνη λοιπόν μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό προσόν ενός ανθρώπου. Ειδικά όταν ο ίδιος έχει λόγους για να υπερηφανευτεί τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τα κατορθώματά του. Αλλά επιλέγει να μην το κάνει και μένει προσγειωμένος.

«Η αληθινή ταπεινοφροσύνη είναι ο αυτοσεβασμός που μας κάνει σεμνούς υπενθυμίζοντάς μας πόσο μακριά έχουμε φτάσει σε αυτό που μπορούμε να είμαστε». – Ralph W. Sockman

Τα 5 διαφορετικά είδη έλξης που μπορείς να βιώσεις στη ζωή σου (και δεν έχουν να κάνουν όλα με την ερωτική σου ζωή)

Η ηρεμία

Η ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση δεν είναι εύκολη και δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να παραμένουν ψύχραιμοι. Ωστόσο, όταν περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που είναι ήρεμοι, αυτό και μόνο μας προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και ανακούφισης.

Η ηρεμία δεν πρέπει να μπερδεύεται με την αδράνεια. Ηρεμία είναι το να έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων και των αντιδράσεών σου.

«Το μυαλό είναι σαν το νερό. Όταν είναι ταραχώδες, είναι δύσκολο να το δεις. Όταν είναι ήρεμο, όλα γίνονται ξεκάθαρα». — Πρασάντ Μάχες

Η καλοσύνηUnsplash

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε καλοσυνάτους και καλοπροαίρετους ανθρώπους. Και αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι, γιατί δεν υπάρχουν πάρα πολλοί από αυτούς εκεί έξω. Ίσως γι’ αυτό να αποτελεί και ένα έντονα ελκυστικό στοιχείο, ειδικά όταν κάποιος μπορεί να το προσαρμόσει σωστά υπό διάφορες συνθήκες.

«Μια τυχαία πράξη καλοσύνης, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή κάποιου άλλου». – Roy T. Bennett

Λατρεύεις τη μυρωδιά του συντρόφου και των φίλων σου; Δεν είναι τυχαίο! Δες τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Η ευαλωτότητα

Η ευαλωτότητα δεν είναι αδυναμία, αντιθέτως είναι ένδειξη θάρρους και πολύ ελκυστικό προσόν. Χρειάζεται τρομερή δύναμη και γενναιότητα για να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να ανοίγεσαι μπροστά σε άλλους, χωρίς να έχεις ιδέα τι αποτέλεσμα θα έχουν οι πράξεις σου. Αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να χτίσεις καλύτερες σχέσεις, οι οποίες στηρίζονται σε γερά θεμέλια.

«Η ευαλωτότητα συνδυάζεται πάντα με κάποιο ρίσκο, αλλά τα οφέλη της είναι βαθιά». — Aisha Mirza

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η γοητεία έχει τα μυστικά της: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο ελκυστικούς στα μάτια των άλλων (και δεν είναι αυτά που νομίζεις) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta