Η επιστήμη λέει πριν χωρίσεις να κοιμηθείς για λίγο…ή να πιεις ένα καφεδάκι!

12:48 16/5/2017 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη λέει πριν χωρίσεις να κοιμηθείς για λίγο…! Είσαι πραγματικά δυστυχισμένη με τον σύντροφό σου; Θα μπορούσε να νιώθεις έτσι επειδή είναι απολύτως χάλια, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι επειδή απλά δεν κοιμάσαι αρκετά τη νύχτα!

Μια νέα μελέτη από τους Maranges και McNulty εξέτασε πώς η στέρηση του ύπνου επηρεάζει την ευτυχία μας στις ρομαντικές σχέσεις μας. Σύμφωνα με την Psychology Today,

οι ερευνητές στρατολόγησαν περίπου 70 νέα straight ζευγάρια και τους ζητήθηκε να ολοκληρώσουν διαφορετικές έρευνες κάθε μέρα της εβδομάδας.

Κάθε έρευνα τους ζητούσε να περιγράψουν πρώτα πόσο κοιμήθηκαν το βράδυ και πόσο καλός ήταν ο ύπνος. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πόσο ικανοποιημένοι ήταν με συγκεκριμένους τομείς της σχέσης τους (δηλαδή σεξ ή συζήτηση). Τέλος, τους ζητήθηκε να περιγράψουν πόσο ικανοποιημένοι ήταν με τη σχέση τους στο σύνολό τους.

Που κατέληξαν οι ερευνητές όταν εξέτασαν τα αποτελέσματα της έρευνας; YEP, σωστά μάντεψες! Οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερο ήταν πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους ως σύνολο.

Οι σύζυγοι που κοιμόντουσαν καλά είχαν περισσότερες πιθανότητες να απαντήσουν ότι ήταν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους, ακόμη και αν κάτι αρνητικό, όπως ένας καυγάς, είχε συμβεί με τις γυναίκες τους εκείνη την ημέρα.

Οι συντάκτες της μελέτης εξηγούν ότι ο ύπνος είναι το κλειδί για τη διατήρηση της αυτορυθμιζόμενης δύναμης του εγκεφάλου μας. Αν αναρωτιέστε το WTF που είναι, είναι το μέρος του εγκεφάλου που σας βοηθά να ασχοληθείτε με τα σκαμπανεβάσματα που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει ο μέσος άνθρωπος μέσα στη μέρα και θα βοηθήσει να μετατοπιστεί η εστίαση στις πιο θετικές σκέψεις.

Βασικά, είναι το κομμάτι που σε κρατάει από το να κάνεις μία άσχημη μέρα με τον σύντροφό σου να καταλήξει σε χωρισμό. Εάν οι εγκέφαλοί μας δεν έχουν αρκετό ύπνο, η ικανότητά μας να ξεπεράσουμε τα αρνητικά πράγματα αρχίζει να μειώνεται και αφήνουμε να ορίσει τα συναισθήματά μας για όλη τη σχέση.

Προφανώς, όμως, το να κοιμηθείς άπειρες ώρες δεν είναι πάντα μια επιλογή. Αλλά ευτυχώς, ο ύπνος δεν είναι το μόνο πράγμα που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε θετικοί στη σχέση σας.

Μια μελέτη του 2014 δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μην είναι τόσο κακή ιδέα. Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη διαπίστωσαν ότι η καφεΐνη σε ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στο ρυθμιστικό σύστημα του εγκεφάλου όπως ο ύπνος.

Οπότε μήπως πρινα πό έναν μεγάλο καυγά -τον οποίο βλέπεις να έρχεται- να πιεις ένα καφεδάκι ή να πάρεις ένα power nap;

The post Η επιστήμη λέει πριν χωρίσεις να κοιμηθείς για λίγο…ή να πιεις ένα καφεδάκι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα