Η «Μπλε Φάλαινα» χτύπησε και στην Ελλάδα | Το πρώτο θύμα στην Κατερίνη

09:14 16/5/2017 - Πηγή: iPop

ΗΕλλάδα | «Μπλε Φάλαινα», το διαδικτυακό παιχνίδι που σκορπίζει τον θάνατο στο εξωτερικό, χτύπησε και στην Ελλάδα, με το πρώτο θύμα να είναι στην Κατερίνη.

Τα περισσότερα θύματα του απαράδεκτου «παιχνιδιού» είχαν καταγραφεί μέχρι στιγμής κυρίως στην Λατινική Αμερική την Ρωσία, την Μ. Βρετανία και σε άλλες χώρες, όχι, όμως, και στην Ελλάδα.

Ωστόσο,

πριν από περίπου 10 μέρες, η μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού κατήγγειλε στην Ασφάλεια Κατερίνης ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τραυματισμούς στον ίδιο της τον εαυτό μετά από παρότρυνση ατόμου που της μιλούσε στα αγγλικά στο Facebook. To εν λόγω άτομο ήταν άγνωστο στο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15χρονο κορίτσι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ο άγνωστος της είπε «να πάρει μια χούφτα χάπια», αλλά και να «χαρακώσει τα πόδια της με ξυράφι». Η κοπέλα πήρε ευτυχώς μόνο δύο χάπια, όμως, τραυμάτισε έντονα τα πόδια της με αιχμηρό αντικείμενο.

Η Ασφάλεια Κατερίνης έχει ζητήσει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη.

Σημειώνεται πως πριν από κάποιο διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με το «Blue Whale Challenge»:

«Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία – πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.grΜέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙDΜέσω twitter : @ CyberAlertGR».Διαβάστε ακόμα:

Επικίνδυνο παιχνίδι σκορπίζει τον θάνατο

The post Η «Μπλε Φάλαινα» χτύπησε και στην Ελλάδα | Το πρώτο θύμα στην Κατερίνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα