Η επιστήμη δικαιώνει τις κοντές γυναίκες! Οι πιο κοντές είναι και πιο υγιείς!

18:01 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι κοντές γυναίκες μερικές φορές να νιώθουν μειονεκτικά και να πέφτουν πολλές φορές «θύματα» αστείων σχολίων για το ύψος τους, όμως, η επιστήμη ήρθε να τις δικαιώσει!

Έρευνα που έγινε από επιστήμονες του Harvard University απέδειξε ότι οι γυναίκες που ξεπερνούν σε ύψος τα 1,72 εκατοστά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωπες με χειρότερη ψυχική και σωματική υγεία στα 75 τους χρόνια σε σύγκριση με εκείνες που έχουν ύψος κάτω από 1,58.

Αξίζει να τονίσουμε ότι προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει γενικά με το

ύψος των ανθρώπων, είχαν αποδείξει ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια καρδιαγγειακή νόσο, όμως, έχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε απ’ τους ερευνητές δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, όμως, βασίζεται στα στοιχεία που συλλέχθηκαν απ’ την εξέταση 68.000 γυναικών.

Κατά την μελέτη, οι επιστήμονες συσχέτισαν το ύψος της κάθε γυναίκας με την κατάσταση της υγείας της στην τρίτη ηλικία.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ως «υγιής» χαρακτηρίστηκε μια γυναίκα που δεν υποφέρει από χρόνιες παθήσεις και προβλήματα μνήμης.

Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο το γιατί οι ψηλές γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ασθένειες, ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι κάθε γυναίκα που προσέχει την διατροφή της και τον τρόπο ζωής της γενικότερα μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο.

The post Η επιστήμη δικαιώνει τις κοντές γυναίκες! Οι πιο κοντές είναι και πιο υγιείς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα