Γιατί ο σκύλος σου τα… κάνει μέσα στο σπίτι;

11:26 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου έχει γίνει τελευταία άτακτος και τα κάνει μέσα στο σπίτι αντί να περιμένει να τον βγάλεις βόλτα; Λογικό και το να συγχύζεσαι κάθε φορά, αλλά και το να ανησυχείς μήπως του συμβαίνει κάτι ή μήπως εσύ έχεις κάνει κάτι και σε εκδικείται!

Μην ανησυχείς γιατί με το συγκεκριμένο άρθρο θα σου λυθούν οι απορίες και θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση!

Αρχικά πρέπει να σου πούμε ότι εάν ο σκύλος

σου είναι κουτάβι, τότε απλά δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή του και δεν έχει αφομοιώσει ακόμα ότι το σπίτι δεν είναι ένας χώρος όπου μπορεί να κατουράει.

Εάν, όμως, ο σκύλος σου έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, τότε μπορεί να συντρέχουν άλλοι λόγοι που να τον οδηγούν σ’ αυτή τη συμπεριφορά.

Πρόβλημα στο ουροποιητικό σύστημα

Εάν ο σκύλος σου ξεκίνησε ξαφνικά να κατουράει μέσα στο σπίτι, τότε ενδεχομένως να έχει κάποια λοίμωξη στο ουροποιητικό του σύστημα. Προτού θυμώσεις με τον σκύλο σου, κλείσε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο. Το πιθανότερο είναι ο κτηνίατρος να χρειαστεί ένα δείγμα ούρων για να προχωρήσει στην απαραίτητη ανάλυση. Εάν η ανάλυση δείξει ουρολοίμωξη, κυστίτιδα ή κάποια άλλη λοίμωξη θα χρειαστεί να ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να την ξεπεράσει.

Ακράτεια

Η ακράτεια μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία του σκύλου, αν και συνήθως παρατηρείται στους πιο γερασμένους σκύλους. Όταν ο σκύλος έχει ακράτεια, απλά δεν καταλαβαίνει ότι κατουράει σε σημεία που δεν πρέπει. Εάν ο σκύλος σου κατουράει συνειδητά σε σημεία του σπιτιού, τότε σίγουρα δεν είναι η ακράτεια ο λόγος. Η ακράτεια μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Άλλα θέματα υγείας

Άλλα θέματα υγείας όπως είναι η νεφρική νόσος, η νόσος του Cushing, ο σακχαρώδης διαβήτης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα με το ουροποιητικό σύστημα. Ο κτηνίατρός σου θα σου συστήσει τον κατάλληλο τρόπο εξέτασης προκειμένου να αποκλείσει όλα τα ενδεχόμενα και να καταλήξει στην πραγματική αιτία.

Απλά σε εκδικείται!

Ναι το τελευταίο σενάριο είναι η εκδίκηση! Εάν ο σκύλος σου ζηλεύει ή έχει θυμώσει επειδή του φώναξες είναι πιθανό να κατουρήσει στο σπίτι για να σε εκδικηθεί! Τι μπορείς να κάνεις; Να του επαναλάβεις τα απαραίτητα βήματα της εκπαίδευσης.

Photo: Olimpik, Khakimullin Aleksandr / via Shutterstock

The post Γιατί ο σκύλος σου τα… κάνει μέσα στο σπίτι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί ο σκύλος σου τα… κάνει μέσα στο σπίτι;,