«Η χαρά είναι μια πόρτα που ανοίγει από μέσα»! Οι 5 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων που μπορείς να υιοθετήσεις σήμερα

17:48 5/8/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να νιώσω χαρούμενη όταν δεν έχω πολλούς λόγους να είμαι χαρούμενη; Πώς να νιώσω χαρά; «Η χαρά είναι μια πόρτα που ανοίγει από μέσα». Μια ατάκα που διάβασα πρόσφατα και μου αρέσει πολύ. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η χαρά είναι μια εντελώς δική μας υπόθεση και κανένα άλλο πλάσμα δεν είναι, ούτε πρέπει να θεωρείται υπεύθυνο γι’ αυτήν.

Πώς να νιώσω χαρούμενη

Η χαρά είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα. Όταν έρχεται έχουμε αυτήν την εσωτερική ευτυχία αλλά φυσικά δεν είναι δυνατόν να είμαστε μονίμως με αυτήν τη διάθεση. Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω στη ζωή, υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και πολλές

φορές δεν μας αφήνουν να χαρούμε την κάθε μέρα. Το θέμα δεν να είμαστε μονίμως χαρούμενοι, αυτό φτάνει στα όρια του χαζοχαρούμενου και νομίζω ότι είναι μια ουτοπία αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να είναι 24/7 ευτυχισμένος.

Τα συναισθήματα συνήθως είναι αποτελέσματα κάποιων συμπτωμάτων. Είτε θετικών είτε αρνητικών. Κάτι συμβαίνει και νιώθουμε είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα.

Pexels5 συνήθειες των χαρούμενων ανθρώπωνΚάνουν περισσότερα από αυτά που τους κάνουν χαρούμενους. Κάνουν περισσότερα από εκείνα που ξέρουν καλά και αγαπούν. Κερδίζουν έτσι πολύτιμους πόντους αυτοπεποίθησης. Η αυτοπεποίθηση είναι ένας λόγος που βοηθά να νιώθουμε εσωτερική χαρά και το αίσθημα ότι είμαστε αρκετοί και καλοί.Επικεντρώνονται σε ό,τι έχουν: Όπου ρίξεις το βλέμμα σου και την οπτική σου εκεί θα επικεντρωθείς. Αν κοιτάς σε ό,τι δεν έχεις και τους λόγους που μπορεί να σε κάνουν λιγότερο χαρούμενο, προφανώς δεν θα είσαι χαρούμενος αφού θα μετράς όσα σου λείπουν. Αντίθετα αν γυρίσεις τα μάτια σου ψηλά και δεις τον ήλιο, τον ουρανό, τη φύση, και το γεγονός ότι είσαι εδώ και ευχαριστιέσαι ακόμα μια μέρα έχοντας αυτό το δώρο της ζωής, δεν θες τίποτα άλλο. (Δεν είναι τοξική θετικότητα αυτό, γιατί την βλέπω την απάντηση στην άκρη των χειλιών σου, ούτε είναι δεδομένο ότι ήρθαμε εδώ, ούτε το πόσο θα είμαστε εδώ. Απόλαυσε το τώρα)!Θέτουν στόχους που θα τους κάνουν να πεταχτούν κάθε πρωί από το κρεβάτι. Ανυπομονούν να έρθει η άλλη μέρα. Να ξεκινήσει το ταξίδι του ήλιου άλλη μια φορά για να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά! Να προσφέρουν αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένοι να προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους εκεί έξω.Βελτιώνουν και αλλάζουν ό,τι δεν τους αρέσει. Βάζουν κάτω τα χαρτιά και τα μολύβια τους και ρωτούν τον εαυτό τους τι είναι αυτό που σήμερα δεν τους αρέσει στη ζωή τους. Δεν χρειάζονται κανέναν, ούτε coach, ούτε σύμβουλο, ούτε κανέναν παντογνώστη να τους πει τι είναι αυτό που ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι αλλά δεν μπορούν να αντικρίσουν κατάματα. Δεν μπορούν να το ξεστομίσουν. Καταγράφουν λοιπόν όλα αυτά και τα βελτιώνουν με σίγουρα και αποφασιστικά βήματα.Αφήνουν τον ανταγωνισμό και τη σύγκριση έξω από το παιχνίδι. Η σύγκριση με τους άλλους, είναι ο κλέφτης της χαράς. Βλέπουμε «χαρούμενες» φάτσες στα social media, σε λεζάντες, σε κείμενα που άνθρωποι «διαφημίζουν» ύποπτα την ευτυχία τους και ύστερα κοιτάμε εμάς και όσα μας λείπουν και νιώθουμε λίγοι, νιώθουμε απογοήτευση και θυμό με μας. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές δεν πρόλαβαν να φωτογραφηθούν. Όταν είμαστε ευτυχισμένοι δεν τρέχουμε να πιάσουμε το κινητό να κρατήσουμε ζωντανή τη στιγμή και μάλιστα να την ποστάρουμε για να την δουν οι πάντες!

Η τέχνη του να βρίσκεις τη χαρά στα μικρά και καθημερινά πράγματα. 10 από αυτά, μας έκαναν να χαμογελάσουμε σήμερα!

Η χαρά είναι μια πόρτα που ανοίγει από μέσα

Όπως και όλα τα συναισθήματα. Μπορεί κάποιο σύμπτωμα να πυροδοτήσει και να δώσει ζωή σε κάποιο συναίσθημα αλλά αυτό το σύμπτωμα ή άνθρωπος ή οτιδήποτε είναι αυτό, σταθεί ο λόγος να νιώσουμε κάτι, δεν σημαίνει ότι φταίει αυτός.

Είναι δικό μας το μερίδιο, δική μας η ευθύνη να το βιώσουμε να το αγκαλιάσουμε και να διερωτηθούμε το «Γιατί εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω έτσι» ή «Γιατί δεν νιώθω χαρά», «Τι χρειάζεται για να είμαι χαρούμενη»; Μπορεί να μας εκνεύρισε ο σύντροφός μας ή οι γονείς μας ή κάποιος άγνωστος στο δρόμο, όμως εκείνος έκανε αυτό που έκανε, αλλά εσύ αντέδρασες με τον τρόπο αυτό, γιατί κάποιο πλήκτρο μέσα σου «πατήθηκε». Βρες μέσα σου τις απαντήσεις που γυρεύεις και όχι στους άλλους ανθρώπους γύρω σου.

Όταν το μυαλό και η καρδιά παλεύουν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην σε εμπνεύσει…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Η χαρά είναι μια πόρτα που ανοίγει από μέσα»! Οι 5 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων που μπορείς να υιοθετήσεις σήμερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα