Η Αθήνα γίνεται πιο φιλική πόλη για τους ποδηλάτες- Ποδηλατόδρομος απ’ την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο

18:55 21/11/2016 - Πηγή: iPop

Η Αθήνα φαίνεται πως εκσυγχρονίζεται ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πόλεων και επιχειρεί να γίνει μια πόλη πιο φιλική για τους ποδηλάτες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζεται η κατασκευή του πρώτου ενιαίου ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα είναι μήκους 27 χλμ και θα ενώσει τα βόρεια προάστια της Αθήνας με την παραλία.

Συγκεκριμένα, το νέο τμήμα θα βασίζεται στην επέκταση του υφιστάμενου

δικτύου, από τον φαληρικό όρμο έως το Γκάζι – Θησείο. Το νέο τμήμα θα είναι μια διαδρομή 16,7 χλμ, η οποία θα ξεκινάει απ’την Κηφισιά και θα καταλήγει στο Φάληρο.

Αύριο, Τρίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναμένεται να εγκρίνει το κόστος κατασκευής. Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 10 εκατομμυρία ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως είναι «οικολογικά αυτονόητο το «άνοιγμα» του δρόμου για το ποδήλατο από και προς τη βόρεια Αθήνα. Ο σχεδιασμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές που ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη και της ποδηλάτισσας, ενώ η χάραξη της διαδρομής έγινε με βάση την εμπειρία από τις καθημερινές μετακινήσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων».

The post Η Αθήνα γίνεται πιο φιλική πόλη για τους ποδηλάτες- Ποδηλατόδρομος απ’ την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα