Δεν τα βρήκαν ακόμα Κυβέρνηση- Θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Τα τρία ανοιχτά ζητήματα

18:23 21/11/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ όλες οι πληροφορίες ήθελαν τις δύο πλευρές να καταλήγουν σήμερα σε συμφωνία, τελικά Κυβέρνηση και Θεσμοί δεν κατάφεραν σύγκλιση απόψεων στο ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης με τους επικεφαλής των δανειστών ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μπορεί οι δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία, ωστόσο, υπάρχουν τρία ανοιχτά τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν.

Ο τρόπος υπολογισμού κάποιων επιτοκίωνΗ προσαρμογή των εγγυήσεωνΤα θέματα που αφορούν το Δημόσιο, ως προς
του φόρους που θα πρέπει να «κουρεύονται»

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο με στόχο την οριστική συμφωνία.

Πάντως, το βασικό «αγκάθι» της διαπραγματεύσεις φαίνεται πως είναι η ένσταση των Θεσμών σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που ενώ έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και πληρώνουν κανονικά, θα μπορέσουν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι Θεσμοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για απώλεια φορολογικών εσόδων, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά τα χρέη τους προς το Δημόσιο, αφού υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα έχουν πολλαπλάσιες δόσεις, κάτι το οποίο ενδεχομένως να λειτουργήσει εις βάρος του Δημοσίου.

Οι Έλληνες διαπραγματευτές συμφώνησαν, όμως, σημείωσαν ότι τυχόν απώλειες θα καλυφθούν απ’ τις επιχειρήσεις που τώρα δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, όμως, με τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα τις εξοφλήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ευχαριστημένο το ΥΠΟΙΚ- Διαπιστώνει «ουσιαστική σύγκλιση» από τις επαφές με τους Θεσμούς

The post Δεν τα βρήκαν ακόμα Κυβέρνηση- Θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό- Τα τρία ανοιχτά ζητήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα