Αναζητείται ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ- Μήνυση σε βάρος του

15:38 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Αναζητείται απ’ την Ασφάλεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του.

Η μήνυση κατατέθηκε τόσο απ’ τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, όσο κι απ’ τον εκπρόσωπο του Athens Pride.

Σε εξέλιξη είναι η διενέργεια προανάκρισης, ενώ ο Μητροπολίτης αναζητείται απ’ τις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Epsilon,

επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο της Ασφάλειας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναζητείται για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Ποια ήταν η αφορμή για τη μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη;

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας την Παρασκευή σε εκπομπή του σταθμού Epsilon, τάχθηκε για ακόμα μια φορά κατά της ομοφυλοφιλίας, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις αλλά και εκφράζοντας απόψεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης προχωρώντας σ’ ένα παραλήρημα εναντίον της ομοφυλοφιλίας έφθασε στο σημείο να την χαρακτηρίσει «ψυχοπαθολογική εκτροπή».

Παράλληλα, ο ίδιος δεν δίστασε να «βάλει στο ίδιο τσουβάλι» την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και κτηνοβασία στην Ολλανδία!

Ο Μητροπολίτης, σε άλλα σημεία των παρεμβάσεών τους χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ως «εγκληματίες» που υπακούν σε «δαιμονικές επιταγές», ενώ είπε πως εάν ένα παιδί έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, σημαίνει ότι έχει «ψυχολογικό πρόβλημα».

Φυσικά δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εκφράζεται προκλητικά κατά της ομοφυλοφιλίας. Τον Ιανουάριο, την είχε χαρακτηρίσει ως «ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά», προτρέποντας τους γονείς να ζητήσουν απαλλαγή των παιδιών από πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας που έχει θέμα και την ομοφυλοφιλία.

The post Αναζητείται ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ- Μήνυση σε βάρος του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα