Η άγνωστη ζωή της πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Τι συνέβη στην διάδοχο του θρόνου και πώς θα επηρεάσει την βασιλική διαδοχή;

14:02 21/12/2022 - Πηγή: iPop

Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση. Η ξαφνική αρρώστια της πριγκίπισσας Bha θέτει ερωτηματικά στην διαδοχή του θρόνου. Άλλωστε, η ίδια είναι η πρωτότοκη κόρη του Βασιλιά της χώρας και το μοναχοπαίδι του από τον πρώτο του γάμο. Αν και ο ίδιος ο Βασιλιάς δεν είχε δηλώσει ποτέ ότι η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha Mahidol θα έπαιρνε τη θέση του, θεωρείται ευρέως ως η πιο βιώσιμη επιλογή για να διαδεχτεί το στέμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πριγκίπισσα φαίνεται ότι εκπαίδευε τα σκυλιά της, όταν ξαφνικά κατέρρευσε

και έχασε τις αισθήσεις της. Ελικόπτερα την μετέφεραν στην Μπανγκόκ για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Η αρχική δήλωση του παλατιού σχετικά με την υγεία της ήταν ασαφής, προκαλώντας ένα στροβιλισμό διαδικτυακών φημών. Πέρασαν πέντε μέρες προτού το παλάτι σπάσει τη σιωπή του, λέγοντας τη Δευτέρα ότι η κατάσταση της πριγκίπισσας Bajrakitiyabha ήταν σταθερή, αλλά λάμβανε ιατρική υποστήριξη για την λειτουργία των πνευμόνων, της καρδιάς και των νεφρών της.

Ποια είναι η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης; View this post on Instagram

A post shared by HRH Princess Bajrakitiyabha (@loveprincess_bajrakitiyabha)

Ταξίδεψε μαζί μας στα ωραιότερα παλάτια του κόσμου μέσα από 12 φωτογραφίες

Η νοσηλεία της στην ηλικία των 44 ετών έδειξε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα για την πριγκίπισσα πέρα ​​από τη δημόσια εικόνα της, η οποία είναι γεμάτη με διεθνή επιτεύγματα και λίγες προσωπικές στιγμές.

Η πριγκίπισσα γεννήθηκε το 1978 από τον τότε διάδοχο του θρόνου Vajiralongkorn και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Soamsawali, η οποία ήταν επίσης ξαδέρφη του. Αν και το ζευγάρι αργότερα χώρισε το 1991, η πριγκίπισσα Soamsawali παραμένει βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ως έφηβη, η πριγκίπισσα, σπούδασε στο Heathfield School, ένα αριστοκρατικό σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια στην Αγγλία, πριν αποκτήσει δύο μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Cornell. Υπηρέτησε ως πρέσβευρα της Ταϊλάνδης στην Αυστρία, και στη συνέχεια έγινε συνήγορος για τις γυναίκες κρατούμενες της χώρας της. Όλα αυτά τα χρόνια η Bha παρέμεινε αμέτοχη στα πεπραγμένα της εθνικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και των μαζικών διαμαρτυριών του 2020, που αφορούσαν τη μεταρρύθμιση της μοναρχίας.

Στις αρχές του 2021, έλαβε τον βαθμό του στρατηγού από τον βασιλιά και διορίστηκε να διοικήσει μια επίλεκτη μονάδα βασιλικής σωματοφυλακής. Την ίδια χρονιά, η πριγκίπισσα εξέπληξε το κοινό κόβωντας τα μακριά μαλλιά της και υιοθετώντας το στρατιωτικό κούρεμα. Η αλλαγή θεωρήθηκε από πολλούς ως ένδειξη της αφοσίωσής της στο νέο ρόλο και ως επίδειξη της βαθιάς προσωπικής της σχέσης με τον Βασιλιά.

Ενώ το φύλο της μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση –η Ταϊλάνδη δεν είχε ποτέ μια γυναίκα ως ορισμένη κληρονόμο του θρόνου, πόσο μάλλον μια βασίλισσα– ο νόμος φαίνεται να είναι με το μέρος της. Οι συνταγματικές τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν το 1978 και υιοθετήθηκαν σε όλους τους επόμενους καταστατικούς χάρτες, επιβεβαιώνουν την εξουσία του κυβερνώντος μονάρχη να ορίζει έναν άνδρα ή γυναίκα διάδοχο.

Αυτές είναι οι 12 χώρες με μοναρχία στην Ευρώπη – Πριγκιπάτα, βασίλεια, δουκάτα και η επιβίωση του παρελθόντος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η άγνωστη ζωή της πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Τι συνέβη στην διάδοχο του θρόνου και πώς θα επηρεάσει την βασιλική διαδοχή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταϊλάνδης,tailandis