Και τελικά ποια είναι η σωστή ηλικία για να μιλήσουμε στο παιδί μας για τη συναίνεση; Ένα 2χρονο αγόρι χρειάστηκε δύο λέξεις για να εξηγήσει τη σημαντικότερη έννοια στη ζωή του ανθρώπου

16:56 20/12/2022 - Πηγή: iPop

Η συναίνεση μπορεί να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα που μπορεί να πάρει ένα παιδί στη ζωή του και κακά τα ψέματα όλοι οι γονείς δυσκολεύονται να εξηγήσουν μία έννοια με τόση βαρύτητα. Η Lily Isobella, όμως, τα κατάφερε περίφημα και πλέον ο 2χρονος γιος της παραδίδει εκπληκτικά μαθήματα συναίνεσης!

Για κάθε μητέρα, το να πάρει μια αγκαλιά από το παιδί της είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά όταν ο γιος της Isobella απέρριψε το αίτημά της για αγκαλιά, ήταν μια στιγμή συνειδητοποίησης για εκείνη, μια στιγμή που της δίδαξε τι σημαίνει

πραγματικά ο όρος συναίνεση.

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τη σεξουαλική κακοποίηση;- Οι 7 κανόνες που μπορείς να το διδάξεις για να το προστατέψεις

«Πώς να εξηγήσω τη συναίνεση;» Η ιστορία ενός παιδιού

Η Isobella έβαζε τον γιο της στο κρεβάτι όταν του ζήτησε μια αγκαλιά για καληνύχτα. «Ο γιος μου με κοίταξε με τα τεράστια, μπλε μάτια του και είπε με σιγουριά: “όχι, απόψε”», έγραψε η Isobella.

Μπορεί η Isobella να ένιωσε την καρδιά της να γίνεται χίλια κομμάτια αλλά ταυτόχρονα ένιωσε περήφανη για εκείνον και τον δυναμισμό του να βάλει όρια από τέτοια ηλικία. «Σταμάτησα να γκρινιάζω και σκέφτηκα ότι είχα μάθει στον γιο μου κάτι πραγματικά σπουδαίο», είπε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι του είχε διδάξει την ασφάλεια και τη σιγουριά για τον εαυτό του που του δίνει την ευκαιρία να πάρει τις απαραίτητες αποστάσεις ακόμη και από τους γονείς του.

View this post on Instagram

A post shared by Let’s Talk About Consent (@letstalkabtconsent)

Οδηγός για γονείς: Πότε να μιλήσω στο παιδί μου για την αντισύλληψη; – Οι κατάλληλες συμβουλές για το πώς να ξεκινήσεις το δύσκολο κομμάτι της σεξουαλικής του διαπαιδαγώγησης

Ο 2χρονος γιος της ασκούσε τη συναίνεση που του είχε διδάξει με επιτυχία. 

«Έπρεπε να σταματήσω και να συνειδητοποιήσω ότι είχα δημιουργήσει κάτι υπέροχο», είπε η Isobella. Είχε μεγαλώσει ένα 2χρονο παιδί που ένιωθε αρκετά ασφαλής για να επιβάλει τα δικά του όρια στο άγγιγμα και τη στοργή, ακόμα και σε έναν γονιό. Ήθελε να τον αγκαλιάσει. Ήθελε να τον πλημμυρίσει με στοργή. Ήθελε αγάπη. Όμως, είπε όχι και αυτό έχει σημασία για εκείνη.

«Αυτή είναι η επιλογή του κι έχει απολύτως δικαίωμα σε αυτήν. Και ΑΥΤΗ είναι μια φοβερή ευκαιρία μάθησης», ολοκλήρωσε η μητέρα.

«Μην ανησυχείς αγόρι μου», απάντησε εκείνη. «Όχι αγκαλιές απόψε. Θα σε καληνυχτίσω και θα σε δω αύριο» Ο γιος της είπε τότε δύο λέξεις που την έκοψαν στα δύο. «Συγγνώμη μαμά». 

Η Isobella είχε διδάξει στον γιο της να ασκεί τη συγκατάθεση και τώρα, ήρθε η ώρα να του μάθει να μην ζητά ποτέ συγγνώμη που την ασκεί. 

Αν πρέπει να πεις ένα πράγμα στο παιδί σου, ας είναι αυτό: «Αν μπορείς να είσαι οτιδήποτε, να είσαι καλός άνθρωπος χωρίς λόγο»

«Κάθισα αμέσως στο κρεβάτι του, και μιλήσαμε για το πώς είναι εντάξει να μην θέλουμε αγκαλιές και να το λέμε. Μιλήσαμε για το ότι δεν λυπόμαστε ποτέ γι’ αυτό που νιώθουμε. Μιλήσαμε για το τι να κάνουμε αν θέλουμε μια αγκαλιά μια μέρα, αλλά όχι την επόμενη μέρα. Τι να κάνουμε αν θέλουμε μια αγκαλιά και ο καλύτερός μας φίλος όχι. Τι να κάνουμε αν ξεκινήσουμε μια αγκαλιά με κάποιον και αυτός φτάσει στα μισά του δρόμου και δεν θέλει συνέχισε να αγκαλιάζεται», συμπλήρωσε. 

Η Lily Isobella ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών και βοηθά ενεργά τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τις σεξουαλικές επιθέσεις. Έχει βοηθήσει αμέτρητες γυναίκες να ανακτήσουν την υγεία, τη ζωτικότητα, την κυριαρχία του σώματος και την ψυχική τους ευεξία μετά από περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού, βίας και τραύματος. 

Η Isobella είναι ο άνθρωπος που μας δείχνει ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να μιλήσουμε στα παιδιά για τη συναίνεση. «Ξοδεύω πολύ χρόνο εξηγώντας στους γονείς πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους για το σεξ και τις περισσότερες φορές πρέπει να τους πείσω ότι αυτή η συζήτηση δεν ξεκινά στην εφηβεία. Ξεκινά σε τέτοιες στιγμές. Σε ηλικία 2 ετών. Δεν περιμένεις μέχρι τα παιδιά να γίνουν 13 και να παλεύουν με το κοκτέιλ της επιθυμίας, των ορμονών και των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν περιμένεις να κάνεις αυτή τη συζήτηση για να είναι καθαρά επικεντρωμένη στο σεξ, αλλά και γι’ όλα αυτά τα σημαντικά που περιτριγυρίζονται γύρω απ’ αυτό», έγραψε.

Η ρίζα του body shaming στα παιδιά. Μέχρι μια μέρα να μην χρειάζεται να συζητάμε για τα αυτονόητα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και τελικά ποια είναι η σωστή ηλικία για να μιλήσουμε στο παιδί μας για τη συναίνεση; Ένα 2χρονο αγόρι χρειάστηκε δύο λέξεις για να εξηγήσει τη σημαντικότερη έννοια στη ζωή του ανθρώπου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
2χρονο,2chrono