Η Αυστρία ζητά να ασκηθεί επιπλέον πίεση στην Ελλάδα

16:45 24/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που η Ελλάδα έχει γεμίσει πρόσφυγες και έχει μετατραπεί σ΄ένα τεράστιο hot spot, στη Βιέννη βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση των βαλκανικών χωρών η οποία αναμένεται «επισφραγίσει» το κλείσιμο των συνόρων.

Πριν ξεκινήσει η κρίσιμη για τη χώρα μας διάσκεψη στη Βιέννη ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, τόνισε σε δηλώσεις του πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κοινή λύση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού χωρίς τη συμμετοχή

της χώρας και σημείωσε: «Το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της ΠΓΔΜ αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα».

Προσερχόμενος στη διάσκεψη ο Υπουργός σημείωσε:

Ως άνθρωπος που ζει σε αυτό το μέρος του κόσμου υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση. Οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη

Αξίζει να τονιστεί πως σκληρή στάση κατά της χώρας μας κρατά η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτερ, η οποία ανέφερε ότι η σημερινή διάσκεψη έχει στόχο να ασκήσει έντονες πιέσεις στην Ελλάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε την άποψη της κοινής ευρωπαϊκής λύσης «αδιέξοδο» και τόνισε πως «απαιτείται να γίνει άμεσα λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο». Ενώ επίσης υπογράμμισε:

Απαιτείται να γίνει συμμαχία με τις βαλκανικές χώρες έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα να επιβάλλει, επιτέλους, την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα, ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ανέφερε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δράσει αυτόνομα και οφείλει να ακολουθήσει τα μέτρα της Αυστρίας και της Γερμανίας αναφέροντας:

Αν η Αυστρία και η Γερμανία δεν κλείσουν τα σύνορα τότε δεν θα τα κλείσουμε και εμείς

Ενώ εξήγησε μιλώντας για την είσοδο Αφγανών: «Η Σερβία δεν επιτρέπει την είσοδο των Αφγανών διότι δεν τους δέχεται η Κροατία» και πρόσθεσε:

«Η Σερβία δεν επιθυμεί να αποτελέσει κέντρο συγκέντρωσης όλως των ανεπιθύμητων μεταναστών»,

Κλείνοντας μάλιστα τη συνέντευξη του ο Σέρβος υπουργός σημείωσε:

Πρέπει να διαμορφωθεί και συγκεκριμένη ευρωπαϊκή στρατηγική διότι όλοι αυτοί οι ανεπιθύμητοι θα συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και αυτό, δεν αποτελεί λύση

photo:Lefteris Partsalis / SOOC

The post Η Αυστρία ζητά να ασκηθεί επιπλέον πίεση στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα