Η Tilda Swinton έδωσε την πιο συγκλονιστική ομιλία στο Φεστιβάλ Βενετίας

13:43 3/9/2020 - Πηγή: iPop

Η ομιλία της Tilda Swinton στο Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, κάνει τον γύρο του κόσμου και μόλις την δεις θα καταλάβεις τον λόγο.

Η ηθοποιός, η οποία τίμησε με τον τρόπο της τον Chadwick Boseman στην πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ, μίλησε για τη δύναμη του κινηματογράφου.

Αγού παρέλαβε τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η Tilda Swinton, είπε: «Ζήτω η Βενετία. Σινεμά σινεμά σινεμά. Wakanda Forever. Τίποτα εκτός από αγάπη».   

Όπως εξήγησε

η ηθοποιός, το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνεται ευτυχία, το νιώθει σαν να είναι η αληθινή της πατρίδα.

Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου. Τα ονόματα όσων έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το τρελό σινεφίλ παιδί που πάει με οτοστόπ στο σταθμό για να φτάσει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους

H Tilda Swinton συνέχισε την ομιλία της μιλώντας για το Φεστιβάλ, το οποίο αποκάλεσε ως το πιο πολύτιμο και επιβλητικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γη, ενώ έδειξε την ευγνωμοσύνη της που οι διοργανωτές κατάφεραν να κάνουν και φέτος την εκδήλωση.

Χάρη στη Βενετία μπορούμε να βασιζόμαστε στο υπέροχο, ευρύ, άγριο, ζωηρό, χωρίς σύνορα και που δεν αποκλείει κανέναν σινεμά

Παράλληλα, η ίδια έστειλε κι ένα δυνατό μήνυμα για τις διακρίσεις και την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε “καθαρά” straight και ομοφυλόφιλους, δηλώνοντας πως τη στεναχωρεί ιδιαίτερα το ότι ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον διαχωρισμό των ανθρώπων.

Η 59χρονη ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ, έχει μεγάλη εμπειρία στο Φεστιβάλ Βενετίας, αφού έχει συμμετάσχει πολλές φορές στο παρελθόν με μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες. Φέτος, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία του Pedro Almodóvar, «Human Voice».

Ολόκληρη η ομιλία της Tilda Swinton στο Φεστιβάλ Βενετίας:

Tilda Swinton Leone d’Oro alla carriera a #Venezia77 #biennalecinema2020 #tildaswinton #leonedoro@la_Biennale pic.twitter.com/GCgrRDUhZX

Rai Movie (@raimovie) September 2, 2020

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Θυμήσου και αυτό:

Η ηχηρή ομιλία της Beyoncé για τον ρατσισμό και τον σεξισμό που πρέπει όλοι να ακούσουμε (Video)

Το άρθρο Η Tilda Swinton έδωσε την πιο συγκλονιστική ομιλία στο Φεστιβάλ Βενετίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα