Απεργία στην Αυγή, για πρώτη φορά στην ιστορία της;

11:12 4/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Η είδηση τα λέει όλα: Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» βρίσκονται ένα βήμα πριν αποφασίσουν την πρώτη απεργία στην ιστορία της εφημερίδας της Αριστεράς.

Και μόνο η δεδηλωμένη πρόθεσή τους αποτελεί «γεγονός», με δεδομένο ότι στέφονται, έτσι, εναντίον του βασικού μετόχου της, που δεν είναι άλλος από τον Σύριζα.

Τι έχει συμβεί; Η «εργοδοσία» τούς οφείλει ενάμιση μισθό από το 2016, συν τον μισθό του πρώτου μήνα του 2017. Ζητούν, λοιπόν, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αναρωτιέται

κανείς: Είναι δυνατόν το κυβερνών κόμμα να μην είναι σε θέση να βρει χρήματα για να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων στη δική του εφημερίδα;

«Και, όμως, είναι αλήθεια. Έχουμε μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης πόρων και για την Αυγή και τον ραδιοσταθμό Στο κόκκινο«, απαντά κορυφαίο στέλεχος.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν πείθονται, ωστόσο, με δεδομένο ότι οι «αρμόδιοι» δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα, εδώ και μήνες. Έχουν αρχίσει να σκέφτονται, λοιπόν, το ενδεχόμενο κάποιοι από την ηγετική ομάδα του Σύριζα να θέλουν να οδηγήσουν σε μαρασμό την εφημερίδα -ακόμη και σε λουκέτο. Γι αυτό και αποφάσισαν να αντιδράσουν. Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη τα δυο επόμενα 24ωρα, ίσως βρεθούμε μάρτυρες της πρώτης απεργίας στην ιστορία της Αυγής…

Keywords
Τυχαία Θέματα