Γιατί οι τουαλέτες είναι πάντα λευκές; Η εξήγηση που δεν περιμένεις να ακούσεις!

10:48 6/1/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το χρώμα της τουαλέτας είναι πάντα λευκό; Σίγουρα δεν έχει να κάνει με το φενγκ-σούι, ούτε με μια απόφαση προς τους κατασκευαστές στα είδη υγιεινής. Αναμφίβολα, μπορεί να μην σε απασχόλησε και ποτέ. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να ξέρεις;

Γιατί το χρώμα της τουαλέτας είναι λευκό;

Οι περισσότερες τουαλέτες είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη.

Είναι ένα καλό υλικό επειδή είναι σκληρό. H επιφάνειά του είναι υαλώδης και αδιάβροχη. Με αυτόν τον τρόπο οι τουαλέτες καθαρίζονται ευκολότερα, παρά το γεγονός ότι είναι λευκές. Η πορσελάνη γίνεται λευκή όταν πυροδοτείται

σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να φτιαχτούν τουαλέτες σε διαφορετικά χρώματα, εάν βάλετε μια χρωστική ουσία πριν στεγνώσει το λούστρο στο φούρνο.

Αυτό το κόλπο θα κάνει τη λεκάνη της τουαλέτας σαν καινούργια

Το λευκό χρώμα σχετίζεται με την καθαρότητα και την καθαριότητα.

Pexels

Σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, οι αποχρώσεις επηρεάζουν τα συναισθήματά μας με διαφορετικούς τρόπους. Αν και μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις αποχρώσεις, το λευκό συνήθως σχετίζεται με την ασφάλεια και την καθαρότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μπάνια ή οι θάλαμοι του νοσοκομείου είναι συνήθως βαμμένα λευκά. Δίνει την εντύπωση ενός αποστειρωμένου χώρου. Ταυτόχρονα, τα σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο και το καφέ, συνδέονται συχνά με κάτι αρνητικό.

Το λευκό είναι πιο δημοφιλές χρώμα για τουαλέτες.

Pexels

Η θετική αντίληψη του λευκού χρώματος το καθιστά ιδανικό για μπάνιο. Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, όμορφες και περίτεχνες τουαλέτες εμφανίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Όμως, κοιτάζοντας τη γκάμα φωτιστικών που διαθέτουν τα μοντέρνα καταστήματα, μπορούμε να δούμε ότι δεν τα πήγε, όπως τα κλασικά λευκά. Οι λευκές τουαλέτες είναι ουδέτερες και αρκετά ελαφρές ώστε να χωρούν σε οποιοδήποτε μέγεθος μπάνιου και η κλασική τους εμφάνιση ταιριάζει σε κάθε σχέδιο. Αντίθετα, ένα μαύρο θα καταστρέψει την ατμόσφαιρα του χώρου και είναι κακό για μικρές τουαλέτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί οι τουαλέτες είναι πάντα λευκές; Η εξήγηση που δεν περιμένεις να ακούσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα