Γιατί οι Ρώσοι πολίτες επικοινωνούν με emoji; Τι σημαίνει ο κώδικας που έχουν δημιουργήσει

14:01 12/3/2022 - Πηγή: iPop

Από τις 24 Φεβρουαρίου, καθώς η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία, μια εικόνα άρχισε να διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μια εικόνα του Ρώσου ποιητή Πούσκιν, ο αριθμός επτά και σειρές με emoji ενός ανθρώπου που περπατά. Για όσους γνωρίζουν, το νόημα ήταν ξεκάθαρο – μια τοποθεσία (πλατεία Πούσκιν, στη Μόσχα), μια ώρα και μια έκκληση για διαμαρτυρία ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης. Δεν είναι παρά ο κώδικας emoji που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για χρόνια για να αναφέρονται σε διαδηλώσεις

– ένας τόσο γνωστός στις αρχές τρόπος, που δεν είναι καθόλου κώδικας πλέον, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info.

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση των πολιτών της στο Facebook – Κατηγορεί την πλατφόρμα για “λογοκρισία”

Ο κώδικας emoji που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να διαφύγουν της λογοκρισίας

Οι μη εξουσιοδοτημένες διαμαρτυρίες έχουν απαγορευτεί στη χώρα από το 2014 και οι παραβιάσεις των κανόνων μπορεί να οδηγήσουν σε κράτηση έως και 15 ημερών για ένα πρώτο αδίκημα. Οι υπότροποι μπορούν να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών. Από τότε, είναι σύνηθες για τους ακτιβιστές να χρησιμοποιούν διάφορες κωδικοποιημένες φράσεις για να οργανωθούν στο διαδίκτυο. «Είναι σαν, «Ας πάμε μια βόλτα στο κέντρο» ή «Ο καιρός είναι υπέροχος για μια βόλτα», λέει μια συμμετέχουσα σε διαμαρτυρίες. Αυτό θα στείλει ως μήνυμα στους φίλους της για να τους ενημερώσει ότι σκοπεύει να παρευρεθεί σε μια διαμαρτυρία.

Πλήθος Ρώσων πολιτών διαμαρτύρονται όλες αυτές τις ημέρες για την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία ενώ το emoji που χρησιμοποιείται κατά κόρον για να προβληθεί η αλληλεγγύη με τους Ουκρανούς πολίτες είναι το λουλούδι ήλιος, το εθνικό σύμβολο της Ουκρανίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί οι Ρώσοι πολίτες επικοινωνούν με emoji; Τι σημαίνει ο κώδικας που έχουν δημιουργήσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα