Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο

19:11 11/3/2022 - Πηγή: iPop

Οι Ουκρανές μαμάδες στον πόλεμο με τη Ρωσία, πολεμούν με τα κινητά τους. Ένα δίκτυο από περισσότερες από 100 μητέρες, χρησιμοποιούν τα κινητά τους ως όπλο της αλήθειας. Διαδίδουν στον κόσμο όλες τις αδικίες και τα εγκλήματα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα τους.

Ουκρανές μαμάδες στον πόλεμο

Οι Ουκρανές μαμάδες έχοντας τα παιδιά τους αγκαλιά, το κινητό και τα social media ως όπλα διαδίδουν στην ανθρωπότητα το μέγεθος της κτηνωδίας που συμβαίνει σήμερα στη

χώρα τους. Πολεμούν με το μοναδικό όπλο που έχουν σήμερα στα χέρια τους. Δείχνουν τις φρικτές εικόνες και την αλήθεια που βιώνουν εδώ και δύο εβδομάδες στη χώρα τους.

AP

Οι Ουκρανές μαμάδες πήραν το ρόλο του δημοσιογράφου και με μόνο όπλο τους το κινητό τηλέφωνο και το Internet, μεταφέρουν το μήνυμα στον κόσμο, με κάποιες πολύ σκληρές εικόνες για να μας ταρακουνήσουν να βοηθήσουμε και εμείς με όποιον τρόπο μπορούμε να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει.

ΟΗΕ – Ουκρανία: Η ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πώς γίνεται ο πόλεμος και πώς σταματά

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει ένας πόλεμος. Πώς μια μέρα ένας απλός άνθρωπος ζώνεται με όπλα και πολεμά. Ο ένας για να διατηρήσει ό,τι έχει και ο άλλος για να πάρει κάτι που δεν του ανήκει. Πώς σταματά ο πόλεμος;

Πόσες εικόνες πρέπει να δούμε από τραυματισμένους άμαχους; Πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε τη σειρήνα του πολέμου; Πόσα αυτοκίνητα πρέπει να τσαλαπατήσει ένα τανκς για να πει ότι τελείωσε η δουλειά του. Πόσα καραβάνια προσφύγων πρέπει να περάσουν τα σύνορα για να σώσουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

Στους πολέμους που έγιναν στο παρελθόν δεν βλέπαμε, δεν ήμασταν παρόντες. Σήμερα οι Ουκρανές μαμάδες υψώνουν τα κινητά τους, με κίνδυνο της ζωής τους για να μην βγει κανείς ποτέ και πει: «Δεν το ήξερα, δεν το είδα»

Κάθε μέρα φέρνει και μια νέα πρόκληση σε εμάς τους ανθρώπους. Σήμερα δηλαδή μπορεί να ασχολούμαστε για το γεγονός ότι έχουμε να δουλέψουμε από το σπίτι ενώ τα παιδιά μας κάνουν τηλεκπαίδευση ή να γκρινιάζουμε για την τιμή της βενζίνης και τον πληθωρισμό, όμως ταυτόχρονα κάπου στον κόσμο σήμερα γίνεται πόλεμος. Κάθε φορά που γκρινιάζω για κάτι που συμβαίνει θυμάμαι ότι συνάνθρωποί μας παλεύουν για την επιβίωση και την ασφάλειά τους και ξεχνώ το λόγο που με απογοήτευσε.

Μου δίνουν έμπνευση οι γυναίκες αυτές. Που δεν φοβούνται και βγαίνουν έξω και μεταφέρουν την αλήθεια, που δεν φοβούνται για τη ζωή τους. Καλή δύναμη να έχετε όλοι σας και από καρδιάς εύχομαι σύντομα να τελειώσει σύντομα όλο αυτό που βιώνετε.

ΟΗΕ – Ουκρανία: Η ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα