Γιατί αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας;

19:32 13/8/2014 - Πηγή: iPop

Όλο και κάποια φορά θα θυμάσαι που άλλαξες τελείως στοιχεία από τη συμπεριφορά σου, για να αρέσεις περισσότερο σε μία παρέα ή κάποιο άτομο. Τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό σ’εσένα και στους γύρω σου;

Συνήθως αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας και στοιχεία του χαρακτήρα μας γιατί έχουμε ανασφάλειες. Αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουμε πως αυτό που είμαστε δεν ταιριάζει μ’αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε, σχέση ή παρέα. Έτσι αλλάζουμε για να μπορούμε να ταιριάξουμε.

Όταν αλλάζεις κάτι πάνω σου τα άτομα, που σε ξέρουν καλά, θα το παρατηρήσουν και είναι φυσικό να ενοχληθούν. Η ενόχληση θα γίνει θυμός

καθώς θα φτάσεις στο σημείο να γίνεις αποκρουστικός στην ίδια σου τη παρέα. Θα δημιουργηθεί η αίσθηση πως άλλαξες για κάποιον άλλο και δεν είσαι αυτός που επέλεξαν να έχουν στο κύκλο τους.

Αν για παράδειγμα δεν είσαι αστείος μην προσπαθείς να γίνεις το «χιούμορ της παρέας». Αν δεν είσαι ο γόης, τότε μην προσπαθείς να γίνεις. Αν είσαι ο εαυτός σου έχεις περισσότερες πιθανότητες να αρέσεις στα καινούρια πρόσωπα, που θα γνωρίσεις. Όταν υποδύεσαι το ρόλο κάποιου άλλου είναι λογικό να μην μπορείς να αποδώσεις στο 100%. Όταν, όμως, εμφανίζεσαι ως ο εαυτός σου μπορείς να φτάσεις στο 110%.

Σε τελική ανάλυση αν κάποιος δεν σε θέλει γι αυτό που είσαι, καλό θα ήταν για την αυτοεκτίμηση σου, να μην θέλεις και εσύ να μπει εκείνος-οι στη δική σου ζωή! Επιπλέον, μια έρευνα που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Rochester ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και σταθερό χαρακτήρα έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής.

The post Γιατί αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας; appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
μην προσπαθείς να αρέσεις
Τυχαία Θέματα